Ce sa faci daca te simti invizibila.

Uneori prietenii nu te baga inseama, la job nu ti se acorda destula atentie atunci cand vorbesti, iar familia parca te ignora mai rau ca niciodata. Cum le atragi atentia cand te simti invizibila.

Cand ti se pare ca esti invizibila intreaba-te ce s-a intamplat. Te simti data de-o parte la petreceri sau le reuniunile de familie? Nu ti se acorda atentie cand vorbesti? Esti exclusa de prietenii casatoriti pentru ca esti inca singura? Ori te simti izolata la job pentru ca esti femeie?

Mai intai identifica felul in care te simti invizibila si intelege-ti sentimentele. Numai asa vei putea gasi o solutie, scrie Oprah.com.

Ce sa faci daca te simti invizibila

1. Asuma-ti raspunderea. E usor sa dai vina pe altii, dar nimeni nu e responsabil pentru felul in care te simti. Nici macar cei mai apropiati prieteni.

2. Priveste obiectiv situatia in care te afli. Multi dintre noi suntem luati pe sus de emotii cand ne simtim singuri si tematori. Incearca sa iti imaginezi ca nu ti se intampla tie, ca sa poti vedea lucrurile mai clar.

3. Fa o lista cu situatii in care te-ai simtit invizibila. La petreceri? Acasa? Cu prietenii? La restaurant? In preajma cuplurilor? La job? Dupa ce faci asta, traseaza trei coloane. Prima in care treci lucrurile pe care vrei sa le schimbi urgent, in cea de-a doua schimbarile pe care ti le doresti, dar care nu sunt urgente, si in cea de-a treia pe cele care nu trebuie neaparat schimbate acum. Dupa aceea, trece fiecare situatie in dreptul coloanei potrivite. Cel mai urgent e sa schimbi situatia in care te simti invizibila cu prietenii? Asa sa fie.

4. Fa un plan de actiune pentru fiecare coloana. Ideea acestui exercitiu este sa iti exersezi imaginatia. Cu cat iti vin mai multe idei, cu atat te vei simti mai libera si vei avea mai mari sanse sa nu te mai blochezi. Eventual cere parerea unor prieteni apropiati.

Iata si cateva exemple care te pot ajuta sa rezolvi situatiile in care te simti invizibila:

Esti neglijata la petreceri

Cand mergi la o petrecere, du-te pregatita cu subiecte de conversatie. Tine cont ca, daca stai jos, inseamna ca vrei sa eviti contactul cu alti oameni. Foloseste aceasta tactica: intra in vorba cu cineva si intreaba-l cu ce se ocupa. Trage cu urechea la conversatiile altora si, cand auzi ceva interesant, intra in discutie. Plimba-te dintr-o camera in alta si, cand intalnesti ochii altcuiva, zambeste. Daca nu te simti bine deloc, du-te acasa.

Nu ti se da atentie in familie

Aici ai nevoie sa analizezi putin lucrurile. Probabil ca e vorba de legaturi familiale neglijate de-a lungul timpului. Dupa ce nu ai avut contact cu familia mai multa vreme, vei fi ignorata din doua motive: fie pentru ca membrilor familiei le e mai usor asa, doar s-au obisnuit sa nu fii prin preajma, fie pentru ca isi imagineaza ca nu vrei sa fii bagata in seama prea mult.

Solutia este sa te apropii de acei membri ai familiei in care ai incredere, sa le spui cum te simti si sa ii intrebi cum te vad celelalte rude. Odata ce ai un raspuns, vei sti ce sa faci ca sa le schimbi perceptia. Daca te vad ca pe o femeie tacuta, dar esti acceptata si ceilalti stiu ca poti fi utila cand ti se cere ajutorul nu ai altceva de facut decat sa incepi sa vorbesti cu ei.

Prietenii s-au indepartat

Prieteniile incep sa se destrame din doua motive: nu mai locuiesti in acelasi oras cu prietenii tai sau niste probleme mai vechi ies la iveala si rup relatiile. Daca te afli in cea de-a doua situatie, trebuie sa ai o discutie cu prietenul sau prietena respectiva. Alege un moment si un loc confortabile. Nu aduce in discutie resentimente. Spune-i sa ti se pare ca nu mai sunteti asa apropiate si intreab-o cum se simte ea. Arata-i ca vrei sa o intelegi si sa rezolvati problema.

Nu uita, daca te simti invizibila acum nu vei ramane asa mereu. E o stare de spirit care se poate schimba. Cu conditia sa ii aloci timp, efort si creativitate. Meriti sa fii observata si apreciata.

Acum ca stii ce trebuie sa faci ca sa atragi atentia prietenilor sau noilor cunostinte, afla si Cum sa fii o femeie cu sex-appeal.

FOTO: istockphoto.com