trendul de frumusete al anului 2018

Trendul de frumusete al anului 2018 nu se refera nici la coafuri la moda, nici la tendinte in make-up. Ci la faptul ca trebuie sa iti iubesti corpul si pielea!

In ultimii cinci ani, o serie de evenimente au generat evolutia feminismului. Miscarea prin care femeile isi regasesc puterea si independenta capata elan. A inceput cu o revolutie de a ne accepta corpurile si implicatiile faptului ca suntem femei. Sa ne acceptam biologic, sa ne acceptam menstruatia sau problemele unui trup feminin. Am inceput sa vorbim din ce in ce mai deschis despre corpurile noastre. Si despre emotiile si psihicul nostru.

Asa ca trendul de frumusete al anului 2018 este pozitivismul in perceptia asupra propriului corp. Din ce in ce mai multe campanii media, ale influencerilor sau ale designerilor se concentreaza pe diverisitatea frumusetii feminine, in toate formele si culorile, in toate dimensiunile si masurile. Ideea de corp perfect pierde teren in fata ideii de femeie reala, adevarata, autentica, cu probleme la fel de veritabile. Trendul de frumusete al anului 2018 este celebrarea frumusetii naturale, fara Photoshop.

Este timpul sa iti iubesti corpul si pielea. Este timpul sa fii mandra, sa ai vocea ta, sa te exprimi fara teama, sa fii puternica si in acelasi timp sa iti accepti feminitatea, partea delicata a ta, sa te vindeci, sa fii vulnerabila si sa iubesti. Si mai ales sa te iubesti. Trendul de frumusete al anului 2018 este acceptarea totala a ta.

„Slabiciuni” precum menstruatia sau pielea acneica sunt acum super-puteri. Este incredibil cate lucruri facem din pozitia de „sex mai slab”! De aceea este timpul sa iti iubesti corpul si pielea. Fie ca ai o piele sanatoasa, fie ca ai vergeturi sau acnee, este pielea ta! Celebreaza-te, iubeste-te, accepta-te, cu tot cu defecte. Uita de tendinte in frumusete vazute in reviste! Singura tendinta este sa fii puternica si sa te iubesti in imperfectiunea ta, spun specialistii Mind Body Green.

Trendul de frumusete al anului 2018 este acceptarea de sine! “Defectele” tale trebuie regandite!

Fii recunoscatoare ca esti! Mandreste-te si cu defectele tale! Ca sunt riduri, ca sunt cosuri, ca sunt pistrui, vergeturi, pete pe piele, nu este vorba de a le privi ca defecte! Sunt parte din tine! Tot ce este al tau te defineste. Iubeste ceea ce te face unica. Ceea ce te face TU!

Si cele mai cunoscute modele (vezi modelul din prezentarea Dolce & Gabbana cu o eruptie acneica!) sau celebritati au inceput sa isi faca poze, ba chiar sa pozeze profesionist, pe copertile celor mai cunoscute reviste, fara machiaj. Fara filtre. Fara contouring. Ele pur si simplu. Asa cum sunt. Fara sa-si acopere ceea ce altadata erau slabiciuni.

Acceptarea de sine este trendul de frumusete al anului 2018. Atitudinea pozitiva in ceea ce priveste propriul corp si propria piele este mai presus decat orice alt trend! Nici macar Kendall Jenner nu s-a dat inapoi sa apara la Golden Globes, desi avea acnee. Ea a spus: „Sa nu lasi niciodata lucruri de genul acesta sa te opreasca!”

Trendul de frumusete al anului 2018 este pozitivismul si iubirea de sine!

Este anul in care iti accepti ridurile, semnele din nastere, acneea, problemele pielii tale „imperfecte”. Nu exista femeie perfecta! Si asta e minunat! Celebreaza-te cu totul! Cu tot cu ceea ce inca nu poti accepta la tine.

Treci dincolo de barierele vizuale! Treci dincolo de varsta! Dincolo de ceea ce altii percep drept slabiciune. Treci peste cearcane sau alunite! Exprima-te pe tine cea autentica! Atunci cand nu accepti lucruri la tine (chiar si trasaturile acelea care nu te fac mandra) iti furi propria sansa la iubire de sine. Accepta cine esti. Ofera-te asa cum esti si vei avea langa tine oamenii care te iubesc asa cum esti. Complet.

Nu mai vorbi despre frumusetea feminina judecand defectele sau calitatile altora si pe ale tale. Acesta este trendul de frumusete al anului 2018!

Citeste si: Defecte si calitati. Cand devine “bun” ceea ce pare “rau”

Foto: Guliver