Turia Pitt impreuna cu sotul ei

Cand o privesti, te cutremuri. Primul sentiment care te copleseste nu este de repulsie ci de durere fizica, o reflectie a ceea ce a simtit aceasta femeie cu chipul si trupul brazdate de flacarile carora le-a supravietuit. Turia Pitt concura, in urma cu 4 ani, la ultramaraton, iar un incendiu de vegetatie i-a ars mai mult de jumatate din corp.

Cu chipul desfigurat, fara patru degete la maini si cu carnea arsa, Turia Pitt a stat in coma indusa cateva saptamani, dupa care a fost supusa la 16 operatii de reconstructie.

Turia Pitt iubire
Turia inainte de cumplitul incendiu care a desfigurat-o

Multa vreme a purtat pe chip o masca ce ii proteja chipul de eventuale infectii si de privirile iscoditoare ale celor din jur.

Turia Pitt si povestea moderna a lui Philemon si BaucisTuria Pitt

Putini au crezut in sansele ei de supravietuire, dar si mai putini au fost aceia care i-au mai dat vreo sansa la iubire. Si, cu toate acestea, Turia Pitt a continuat sa-si traisca dragostea a carei flacara nu s-a stins odata cu incendiul in care a fost prinsa.

Michael Hoskin, iubitul Turiei, nu a parasit-o, ci i-a ramas tot timpul alaturi si chiar si-a dus la bun sfarsit planul initial: acela de a o face mireasa lui.

Turia si Michael se cunosteau inca din timpul scolii, insa iubirea lor a venit mai tarziu. Cand, in cele din urma s-au descoperit, au stiut ca sunt meniti sa fie impreuna, iar daca ar exista cu adevarat teste de iubire pe grade de dificultate, Michael l-a trecut cu brio pe cel mai greu dintre ele.

El, fost ofiter de pturia pittolitie – a renuntat la cariera pentru a-i fi alaturi Turiei – a refuzat mult timp sa-i ofere acesteia o oglinda pentru a-si vedea chipul desfigurat, din care doar ochii au ramas aceiasi. Ea, insa, s-a privit in ecranul unui iPad si a ramas inmarmutita.

“Am inceput sa plang, nu ma recunoasteam. Michael mi-a spus ca el imi recunoaste ochii frumosi”, a povestit Turia pe blogul personal.

Insa Michael a stat zi de zi langa ea, a hranit-o, i-a curatat ranile si a incurajat-o sa continue. Impreuna au reusit.

Pana in prezent, Turia a urmat 200 de operatii si cu toate ca nu si-a putut recapata chipul de odinioara, viata ei a revenit la normal.

Si, in timp ce unii se despart pentru lucruri minore… Intrebat de CNN daca s-a gandit sa o paraseasca pe Turia si sa angajeze pe cineva care sa aiba grija de ea, in timp ce el sa isi vada de propria viata, Michael a raspuns:

“M-am casatorit cu sufletul ei, cu caracterul ei si ea este singura femeie care va continua sa imi implineasca visurile”.

Foto: Twitter / Guliver