Robyn Lawley lupta pentru drepturile femeilor plinute

Modelul plus-size Robyn Lawley a publicat un selfie cu ea insasi cu scopul de a inlatura criticile lansate catre femeile plinute.

Robyn Lawley (26 de ani), primul model plus-size care va aparea in publicatia Sports Illustrated, ia apararea femeilor care nu se tem sa isi arate corpurile, chiar daca nu au dimensiunile perfecte.

Într-un interviu acordat in 2012 revistei Cosmopolitan, Robyn Lawley, care la momentul respectiv era insarcinata, a marturisit ca, la un moment dat, a fost tentata sa faca avort. Ea a mai spus ca se temea ca, fiind model de lenjerie intima, va face vergeturi si asta ii va afecta cariera.

Aceste declaratii au fost facute separat, independent una de cealalta. Dar o publicatie tabloida le-a scos din context si a scris ca singurul motiv pentru care modelul s-a gandit la avort a fost teama ca va face vergeturi. Dupa aceea, Robyn a fost atacata cu tot felul de mesaje acuzatorii, noteaza Mindbodygreen.com.

Mesaj pentru femeile plinute

Mesaj pentru femeile plinute.

Dupa asaltul mediatic, Robyn a inceput o lupta pe Facebook pentru a se apara pe sine si pe femeile plinute din intreaga lume. Cum? A publicat o fotografie cu ea insasi, in care i se vad vergeturile de pe abdomen.

Alaturi, a scris urmatorul mesaj: „Consumam ridicol de mult timp punand presiune asupra femeilor in sensul ca le spunem sa fie atat de atente la defectele lor incat uita cat de frumoase sunt asa cum sunt ele azi”.

Ea considera ca femeile plinute, care nu arata perfect dupa nasterea copiilor lor, ar trebui considerate niste luptatoare, pentru ca au adus pe lume o viata cu ajutorul corpului lor, iar asta nu e ceva usor. „Nu-i baga in seama pe cei care te judeca pentru felul in care arati! Cui ii pasa? Fii tu insati, fii mandra! Si concentreaza-te pe abilitatile tale mai mult decat pe caracteristicile fizice”, mai spune modelul australian.

„Cat despre vergeturile mele, stiam ca vor aparea si ca se vor albi, la fel ca toate celelalte”, a spus modelul plus-size.

In loc sa mediatizeze ideea ca o femeie ar putea sa aleaga avortul ca sa isi protejeze corpul, mai spune ea, presa ar trebui să se concentreze asupra cazurilor in care femeile nu au dreptul sa faca avort din cauza legilor din tarile in care traiesc. „Imi iubesc fiica. Dar iubesc si drepturile mele ca om”, a spus, in incheiere, Robyn Lawley.

Acum ca stii sfatul modelului care si-a acceptat defectele de dupa nastere, invata si cateva Strategii anticomplexe: creste increderea in tine si iubeste-ti corpul!

FOTO: istockphoto.com