visele urate nu te afecteaza

Visele urate nu te afecteaza daca inveti cateva trucuri eficiente. Cosmarurile te pot influenta daca sunt intense sau recurente. Si, desi interpretarea viselor iti poate oferi un prilej de liniste, daca esti o persoana conectata cu subconstientul sau, cosmarurile pot chiar sa modifice creierul. De ce apar cosmarurile si ce poti face sa nu fi afectata de visele urate? Descopera sugestiile specialistilor Elite Daily.

Nimanui nu ii plac cosmarurile. Si totusi, visele urate nu te afecteaza daca stii sa le corelezi cu evenimentele din viata ta. Pana la urma, cosmarurile sunt metode ale subconstientului de a-ti comunica ceva sau de a te ajuta sa treci peste evenimente de viata neplacute.

Uneori, cosmarurile te pot ajuta…

Visele urate nu te afecteaza, ba chiar te pot ajuta, daca te folosesti de interpretarea viselor. Cosmarurile sporesc creativitatea si te ajuta sa treci peste evenimente traumatizante, stresante, din viata.

Poate ai observat ca exista o conexiune intre aparitia cosmarurilor si stresorii repetati sau intensi din viata ta. De ce apar cosmarurile? Ele sunt o metoda a subconstientului de a te ajuta sa ai o stare emotionala si o sanatate mintala nealterata, desi treci prin clipe grele. Deci cosmarurile te afecteaza, insa nu neaparat in rau.

Jurnalistii de la Elite Daily au stat de vorba cu specialisti in somn si in interpretarea viselor. Visele urate nu te afecteaza, ci mai degraba te ajuta sa procesezi situatiile stresante de viata, sa gestionezi stresul sau traumele intense. Si totusi, tot expertii in somnologie au adaugat ca visele urate nu te afecteaza daca nu au o frecventa crescuta.

Cand e cazul sa iti faci griji

Daca ai cosmaruri mai mult de doua ori pe luna, acestea iti pot afecta activitatea cerebrala. Cosmarurile cronice sunt in detrimentul sanatatii. Somnul este intrerupt si organismul este supus unui stres major.

Studiile releva faptul ca oamenii ce au cosmaruri cronice si vise urate recurente si lungi sunt mai anxiosi cand sunt treji si mult mai anxiosi la culcare, fapt ce impacteaza calitatea somnului. Experientele zilnice si stresorii de zi cu zi sunt mai intensi si provoaca stari de anxietate severa in cazul oamenilor ce au cosmaruri cronice. Daca aceste cosmaruri ce apar in urma unui eveniment traumatizant nu sunt dese, visele urate nu te afecteaza, dimpotriva te ajuta sa procesezi noua stare de fapt din viata ta constienta.

Se fac multe studii care incearca sa determine daca o stare de anxietate cronica poate genera cosmaruri cronice sau daca, invers, visele urate sunt factorul declansator pentru stari de teama si anxietate.

Pana la gasirea unei solutii si a unui raspuns, insa, expertii iti dau cateva sfaturi, daca si tu suferi de cosmaruri cronice. Visele urate nu te afecteaza daca le tii sub control si daca faci cateva modificari in viata ta.

Visele urate nu te afecteaza daca tii cont de aceste sfaturi

Gandeste-te sa elimini mancarurile noi, filmele noi sau activitatile noi inainte de culcare. Ele cresc senzatiile de anxietate si pot impacta somnul. Cosmarurile pot fi rezultatul unei situatii dificile de viata – o despartire, de exemplu – asa ca poti incerca cateva mecanisme de coping, atunci cand esti constienta, asa incat subconstientul tau sa simta ca „ii esti alaturi”. Poti scrie in jurnal inainte sa te culci, astfel descarcand starile si emotiile negative. Sau poti vorbi cu o prietena de incredere sau un teraeput.

Visele urate nu te afecteaza si daca incerci o tehnica recomandata de psihologi. Imagineaza-ti ceva minunat inainte de culcare. Poate o amintire placuta, poate un viitor mai bun. Si atunci cand ai un cosmar care te epuizeaza emotional, incearca sa il regandesti, atunci cand te trezesti. Incearca sa ii schimbi finalul, asa incat sa nu mai fie un vis urat.

Citeste si: Cum sa fii mai putin stresata: ghidul catre o viata fericita

Foto: Guliver