muzica la volum mare

Oamenii de stiinta au demonstrat recent ca muzica la volum mare iti imbunatateste viata in moduri pe care nici nu le ghicesti. Le afli de la Elitedaily.com. Studiul a fost realizat pe un esantion de 30.000 de persoane. Rezultatele arata ca, intr-o lume fragmentata de tehnologie, muzica poate fi acel lucru care ne strange din nou laolalta.

Exista mai multe beneficii atunci cand asculti muzica la volum mare.Si, in principiu, atunci cand ascultau muzica la nivel crescut de decibeli, cei care au participat la studiu petreceau in medie trei ore in plus pe saptamana cu cei apropiati.

5 motive sa asculti muzica la volum mare

1. Faci mai mult sex

Casele pline de muzica sunt, aparent, si mult mai pline de romantism. Cei care ascultau muzica tare faceau sex mai des decat cei care nu, cu 67% in plus!

2. Esti mai fericita

Dupa ce au inceput sa asculte mai multa muzica la volum tare acasa, 43% dintre cei care au participat la studiu au marturisit ca se simt extrem de iubiti si mai fericiti.

3. Vei gati mai mult

Daca nu ai timp sa gatesti acasa si ti-ai dori sa faci asta mai des, afla ca majoritatea celor care au participat la studiu au simtit mai placut actul de a gati atunci cand au inceput sa asculte muzica. De asemenea, participantii au spus ca atunci cand iau masa in familie si asculta muzica, conversatiile decurg cu totul altfel.

4. Muzica la volum mare te face mai productiva

Nu prea ai chef sa iti speli hainele? Praful se vede prea clar pe mobila? Ai multe lucruri de facut, dar iti lipseste dispozitia necesara? Da drumul la playlistul tau preferat si vei reusi sa te concentrezi la ce ai de facut, ba chiar o sa-ti faca placere. 83% din participantii la studiu au spus ca le-a placut mai mult sa lucreze in casa daca ascultau muzica, decat daca ar fi stat in tacere.

5. O sa fii mai sanatoasa

Cei care au ascultat muzica in timpul studiului au facut cu 2% mai multi pasi si au ars cu 3% mai multe calorii. Ceea ce inseamna ca muzica ascultata la volum mare duce la un stil de viata mai activ.

Daca ti s-au parut folositoare informatiile din acest articol, da like paginii noastre de Facebook, pentru a gasi si altele asemanatoare!

Foto: iStock.

Vrei sa fii si mai fericita? Cum sa realizezi ca meriti ceva mai bun: pune pret pe tine!