trendul mutant

Dupa ce paletele de farduri nude au fost mult timp preferatele make-up artistilor, a venit vremea ca regulile sa se schimbe. In tendintele de primavara ale acestui an, isi face loc trendul Mutant, un tip de machiaj care aduce cu sine o revolutie in materie de arta.

„Anii ’80 reprezinta o perioada a exceselor in make-up, muzica, fashion, dar dominata de o mare creativitate. „Nu inteleg de ce anii ’80 sunt atat de rau famati cand vine vorba de look”, spunea celebrul make-up artist Pat McGrath in timp ce realiza cu maiestrie un look iconic pentru prezentarea Louis Vuitton. Privind la acest look, ne frapeaza multicolorul machiaj al ochilor, dus pana in zona tamplelor. Se remarca un curcubeu de tonuri de verde, albastru, mov, in timp ce pielea este translucida, curata, neincarcata, ca si cum persoana in cauza isi arata adevarata esenta, iar starile sufletesti i se pot citi cu usurinta pe chip. Un alt make-up artist familiarizat cu backstage-ul, Lynsey Alexander aduce un aer fresh, dar tot cu ecouri optzeciste prezentarii Kenzo, aplicand un produs cremos de culoarea cireselor pe tample si pometi. Sarim deci peste acoperirea perfecta a tenului si apelam la layere generoase de blush si bronzer, dar si la rujuri cremoase coral si piersica“, spune Evelina Buciu, de la GETT’S Salons.

trendul mutant

Se mai poarta smokey eyes?

„Pentru curajoase, smokey eyes este look-ul la ordinea zilei, buzele sunt rujate in doua culori, sprancenele sunt foarte groase si bine marcate, iar manichiura e holografica. Nimic nu mai pare plictisitor si lipsit de personalitate, iar machiajul este primul care sufera o transformare colosala. Glam rockul este reinventat, iar fardurile folosite descriu contraste puternice, care pot fi purtate doar de o femeie ancorata in prezent, adaptata noilor legi ale naturii. Treptat, tintele, paietele si strass-urile fac parte din machiajul de zi cu zi, iar stralucirea este o necesitate“, explica Evelina.

Trendul Mutant pune accent pe machiajul care ofera dramatism privirii

Trendul Mutant reinventeaza machiajul si a acaparat podiumurile de moda. I se mai spune si machiaj grafic, deoarece este inspirat din marile scene de teatru, unde actorii il folosesc ca sa evidentieze forma ochilor. Tusul sau dermatograful, ambele in nuante puternice si produse vedete in trendul Mutant, sunt folosite pentru a duce machiajul la extrem si se pune accent pe supradimensionare si dramatism. Genele lungi si dese sunt un must in trendul Mutant, la fel si culorile puternice, neon, chiar exagerate, de pe ochi si buze.

Buzele pot fi colorate in doua nuante, raspandite neuniform. „Machiajul bicolor al buzelor, ecouri din anii ’80, blush si bronzer la putere, stralucirea privita ca o necesitate, nu o optiune – acestea sunt trendurile dupa care ne vom ghida primavara aceasta“, incheie specialistul in make-up.

Daca ti-a placut articolul cu tendinte primavara 2018: ce aduce nou trendul Mutant in make-up, citeste si: Cele mai frumoase machiaje de la Grammy 2018: care mi-au placut cel mai mult.

Foto: Guliver