greseli in demachiere

Esti deja stapana pe o tehnica de makeup care te pune in valoare. Ti-ai gasit pana si produsele perfecte pentru tenul tau. Nu-ti lipseste din rutina zilnica lotiunea de protectie solara, asa ca totul este perfect din punct de vedere al machiajului. Insa este ceva ce, probabil, omiti de fiecare data: demachierea. Sunt, cu siguranta, cel putin cinci greseli in demachiere pe care le faci de fiecare data.

Andrew Sotomayor, makeup artist al celebritatilor, pune in evidenta care sunt acele cinci greseli in demachiere pe care majoritatea femeilor le fac.

Nu indepartezi tot machiajul inainte de culcare

Cu siguranta ai mai auzit asta deja. Insa, daca ai sti cu exactitate de ce este asa de important sa iti indepartezi tot machiajul de pe fata inainte de culcare, poate nu ai mai omite aceasta etapa. In timpul zilei, fata ta este expusa la tot felul de poluanti din mediu – smog, praf, etc. Radicalii liberi ataca colagenul din piele, fapt care cauzeaza inflamatii la nivelul tegumentului si aparitia ridurilor fine.

De regula, makeup-ul este o bariera si chiar ca un burete pentru radicalii liberi, explica Sotomayor, asa ca este important ca, la finalul zilei, inainte de culcare, sa indepartezi de pe fata machiajul. Astfel vei scapa si de toate impuritatile acumulate de-a lungul zilei. Mai mult, porii de pe fata vor “respira” in voie si astfel vei preveni aparitia ridurilor.