Coada de cal perfecta iti ia mai putin de 5 minute

E foarte simplu sa-ti strangi parul intr-o coada, la spate. Sa obtii o coada de cal perfecta, ca-n reclame, este un pic mai dificil, dar nu imposibil. Totul tine de modul cum iti piepteni parul si de pozitia in care iti tii capul cand iti prinzi parul.

Cei de la stylecaster.com ne invata cateva trucuri de aranjare a parului, astfel incat sa ai ca rezultat o coada de cal perfecta. Nu ai nevoie de produse de styling scumpe sau de accesorii incomode. Iti trebuie doar cateva agrafe, ca sa fixezi suvita de par care mascheaza elasticul si de putina indemanare, ca sa tapezi parul, asa cum o fac hairstylistii la salon.

Cum procedezi

Mai intai iti periezi parul bine, insista daca ai parul cret sau ondulat, ca sa nu para ciufulit. Dupa aceea, intinzi cu peria parul si il prinzi cu elastic inchis la culoare sau in aceeasi nuanta cu firul de par. Iei o suvita din coada si o rasucesti in jurul elasticului, ca sa-l ascunzi. Apoi foloseste un pieptane pentru tapat sau ia o perie cu perii mai rari si tapeaza parul din coada, ca sa obtii un plus de volum.

Coada de cal perfecta cu un fixativ natural

Cu un spray pulverizator, uda putin parul cu apa calduta in care ai dizolvat putina sare. O sa obtii un fel de fixativ natural pentru par. Imediat trebuie sa-ti pieptani bine parul pe spate si, daca este nevoie, foloseste si un uscator de par. Astfel, parul va sta aranjat.

Ca sa nu se incurce, inclina parul pe spate cand il periezi. Lasa capul in jos si apoi cuprinde tot parul, fixand coada in locul unde te simti mai bine. Adica nici prea jos, nici prea sus, nici in lateral, nici prea strans, ca risti sa te doara capul cand iti desfaci parul.

Prinde parul cu un elastic si infasoara peste el o suvita din coada, pe care o poti impleti pentru un plus de efect. La final, pulverizeaza putin fixativ. Toata operatiunea nu-ti ia mai mult de cinci minute.

Iti este de folos si: Invata 4 pasi simpli pentru o coafura de zi in trend

Foto: Guliver