contouring-ul

Te-ai intrebat de ce parul vedetelor arata atat de bine, de parca le incadreaza perfect fata si le pune in valoare trasaturile fetei? Ei bine, multe dintre ele apeleaza la o tehnica speciala de colorare a parului, care este tot mai des intalnita in saloanele de infrumusetare din intreaga lume: contouring-ul.

Ce este contouring-ul si ce presupune aceasta noua tendinta de colorare a parului din lumea hairstyling-ului? Bustle.com scrie ca e un proces de luminare si de umbrire a unor suvite, in functie de forma fetei si de efectul pe care vrei sa il obtii atunci cand te vopsesti.

contouring-ul

Nick Penna, un hairstylist din Boston, spune ca a deschide unele fire de par la culoare si a le intuneca pe altele poate crea iluzia ca fata are o forma diferita, in functie de ce vrea fiecare sa accentueze sau sa ascunda. „Daca nu ai timp dimineata sa te machiezi si sa folosesti contouring-ul pentru a masca imperfectiunile fetei, contouring-ul parului poate sa te ajute sa economisesti timp, deoarece aplici o data vopseaua si ea rezista timp indelungat pe par“, spune el.

La ce sa trebuie fii atenta daca vrei sa iti colorezi parul cu lumini si umbre

Contouring-ul parului, tehnica imprumutate din make-up, dupa cum iti poti imagina, nu are o reteta care sa functioneze la fel pentru toata lumea, pentru ca depinde de cine doreste sa isi coloreze parul. Iar asta pentru ca fiecare persoana are un anume tip de par si o culoare naturala, trasaturi faciale distincte, stil vestimentar, rutina de infrumusetare si lista poate continua. Asadar, este bine sa consulti un specialist inainte de a lua decizia de a testa aceasta tehnica.

contouring-ul

De ce sa testezi contouring-ul

„Contouring-ul, prin intermediul detaliilor foarte precise si subtile la care recurge, este o tehnica complexa, dar cu un aspect final natural, ce redefineste look-ul fiecarei persoane“, spun specialistii Wella Professionals. Tot ei sunt cei care explica cum decurge acest proces: „Contouring-ul foloseste distribuirea culorilor, astfel incat sa se creeze un joc de lumini si umbre. Plasarea culorii se face pe diferite trepte in jurul fetei si dedesubt, redefinind astfel conturul. Culorile inchise scurteaza si subtiaza forma fetei, in vreme ce nuantele deschise sunt ideale pentru a crea lungimi si adancimi. Nuanta tenului si a ochilor joaca un rol deosebit de important in aceasta formula. In functie de acestea, se realizeaza ecuatia culorii si se personalizeaza intreg procesul“.

contouring-ul

Trucuri daca vrei sa folosesti aceasta tehnica

In cazul in care ai fata rotunda si o vrei ovala, spre exemplu, iti poti face suvite inchise in partea de jos a fetei, pentru a scoate in evidenta linia parului. Pentru fata in forma de inima, accentele luminoase ar trebui sa se gaseasca in jurul urechilor si maxilarului. Femeile cu fata lunga, care vor sa estompeze dimensiunile acesteia, isi pot face culori mai inchise la radacini si este indicat sa aiba suvite putin mai deschise deasupra urechilor.

Daca ti-a placut acest articol, te va interesa si: Tunsorile anului 2017 – ce sa ceri cand mergi la coafor.

Foto: PR