Exercitii yoga pentru abdomen.

Luna ianuarie este luna inceputurilor. Si, daca te gandesti sa dai jos cateva kilograme, probabil ca ti-ai planificat deja o dieta. Dar, ca sa slabesti, e nevoie sa faci si miscare. De aceea, fara prea mult efort, poti experimenta cateva exercitii yoga pentru abdomen.

Daca vrei sa faci exercitii yoga pentru abdomen si vrei rezultate rapide, trebuie sa inveti sa stai corect in postura. Pare simplu, dar nu e chiar asa. Am ales pentru tine trei posturi mai simple, ca sa le poti executa si acasa, singura. In felul acesta ai mai mari sanse sa capeti un abdomen plat, fara grasime. Si, cine stie? Poate o sa iti placa atat de mult incat o sa iti faci si un abonament la o sala de yoga.

3 exercitii yoga pentru abdomen

Iata trei exercitii de yoga simple, de la Yogajournal.com. Urmeaza pas cu pas instructiunile pentru a sta in postura corect si o sa ai un abdomen mai ferm pe zi ce trece.

Postura barcii – Paripurna Navasana

Este o postura care iti intareste abdomenul si musculatura picioarelor. Aceasta postura cere echilibru in timp ce stai pe posterior, pe zona osului sacral.

1. Aseaza-te intinsa pe podea, cu picioarele intinse in fata. Pune-ti palmele pe podea, putin mai in spate de solduri, cu degetele indreptate catre picioare, bratele drepte si preseaza. Ridica-ti spatele incet, pana ajungi intr-o pozitie usor inclinata spre spate. Tine spatele drept pe toata durata acestei miscari. Stai sprijinita pe palme si pe zona lombara.

2. Expira si indoaie genunchii, apoi ridica picioarele de pe podea. Coapsele trebuie sa formeze cu podeaua un unghi de 45-50 de grade. Indreapta picioarele si tine-le ridicate, pana cand varfurile lor ajung aproximativ in dreptul ochilor. Daca nu poti sa indrepti picioarele perfect, indreapta-le din genunchi pana cand gambele ajung paralele cu podeaua.

3. Ridica mainile de pe podea si intinde-le in fata, pe langa picioare, paralel cu podeaua. Trage omoplatii in spate si impinge degetele de la maini in fata. Astfel, punctul de echilibru este posteriorul, cat mai aproape de baza coloanei vertebrale. Daca inca nu poti sa o faci, tine palmele pe podea, ca sa te poti sprijini in trei puncte.

4. Abdomenul inferior trebuie sa fie incordat. Sprijina-te pe oasele coapselor in continuare si ridica putin spatele. Respira. Apleaca usor barbia.

5. La inceput, stai in aceasta postura 10-20 de secunde. Treptat, creste timpul pana cand poti sta un minut. Apoi coboara picioarele pe podea pe expirare si stai pe sezut pe o inspiratie.

Postura podului – Setu Bandha Sarvangasana

Aceasta postura te energizeaza si iti intareste abdomenul.

1. Intinde-te pe podea. Indoaie genunchii si aseaza-ti talpile pe podea, cat mai aproape de posterior.

2. Expira si, presand pe palme si talpi, ridica abdomenul, incordand fesele. Coapsele trebuie sa fie paralele cu podeaua. Uneste mainile la spate, tinandu-le pe podea, sub abdomen, cu degetele incrucisate. Incordeaza si intinde bratele, in asa fel incat sa stai sprijinita pe umeri si pe talpi.

3. In timp ce tii abdomenul ridicat, tine genunchii pe directia calcaielor, dar impinge-i in fata, intinzandu-i in directia opusa umerilor. In tot acest timp, umerii raman pe podea, bazinul cat mai ridicat, iar bratele incrucisate sub abdomen.

4. Ridica putin barbia, incordeaza umerii, tragand de ei in spate. Incordeaza bratele si incearca sa tragi de umeri cat mai in sus, spre gat.

5 Stai in aceasta postura intre 30 de secunde si un minut. Elibereaza postura pe expiratie si revino la pozitia initiala.

Postura Delfinului, modificata

Aceasta postura tonifica si intareste musculatura abdomenului, a bratelor si a coapselor.

1. Incepi din postura Delfinului, cu talpile pe podea, sprijinita pe coate, cu antebratele si capul atingand podeaua, iar fundul ridicat. Spre deosebire de postura Delfinului clasica, cand tii picioarele drepte, in aceasta postura trebuie sa indoi genunchii. Apoi intinde picioarele in spate pana cand umerii sunt sprijiniti pe coate, iar partea superioara a corpului este paralela cu podeaua.

2. Preseaza coatele si bratele pe podea, tinand palmele lipite de saltea. Trage de umeri in spate.

3. Tine picioarele drepte, intinse in spate, sprijinindu-te pe varfurile picioarelor. Astfel, spatele, fundul si picioarele trebuie sa fie in linie dreapta, ridicate de la sol. Privirea trebuie sa fie indreptata catre podea, in asa fel incat coloana vertebrala sa fie cat mai dreapta.

4. Stai in aceasta postura 30 de secunde, chiar si un minut, daca poti. Apoi indoaie genunchii si indinde-te pe podea, expirand.

Incearca aceste trei exercitii yoga pentru abdomen impreuna cu o dieta sanatoasa si urmareste rezultatele.

Acum ca stii cum sa exercitii yoga pentru abdomen, afla si cum sa tii Dieta pentru abdomen.

FOTO: Guliver