Exfolierea tenului in exces - ce risti

Exfolierea tenului in exces nu este deloc sanatoasa si nici recomandata, chiar daca consideri ca pielea ta va arata mai bine pentru mai mult timp. Iarna, foarte multe femei fac aceasta greseala, dar nu sunt constiente deloc de pericolele la care se expun.

Exfolierea tenului in exces poate duce la uscarea pielii si la aparitia unor iritatii, iar medicii dermatologi spun ca procesul de refacere va fi unul destul de lung. In schimb, ei spun ca este recomandat sa folosesti produse exfoliante care nu iti afecteaza tenul.

Exfolierea tenului in exces

1. Mai putin este mai mult

Medicii dermatologi sustin ca trebuie sa iti exfoliezi tenul de maximum trei ori pe saptamana. Exfolierea tenului in exces poate duce la aparitia unor iritatii sau a unor crapaturi in piele care vor duce la alte probleme. Te poti trezi cu diferite inflamatii si nu vei scapa foarte usor de ele.

2. Tenul cu tendinte de ingrasare necesita o ingrijire speciala

Daca tenul tau are tendinte de ingrasare, ti se recomanda sa folosesti produse cosmetice pe baza de acid salicilic. Acestea te ajuta sa iti cureti porii si in acelasi timp sa iti mentii sanatos tenul. Pielea ta nu va fi traumatizata si nu te vei trezi cu alte neplaceri.

3. Exfoliaza-ti tenul cu zahar 

Zaharul este foarte bun pentru exfolierea tenului, in special in jurul gurii, pe obraji si pe pleoape. Trebuie sa faci miscari circulare, care te ajuta sa topesti zaharul usor si astfel sa eviti iritarea pielii.

4. Foloseste o perie speciala

Poti folosi si o perie speciala pentru curatarea tenului. Se gaseste in comert si nu este foarte scumpa. In plus, are diferite capete, potrivite pentru tipul de curatare de care are nevoie tenul tau.

5. Foloseste produse cosmetice care contin AHA

Foloseste produse cosmetice care contin alfa-hidroxizi acizi (AHA). Acestea sunt potrivite pentru curatarea tenului uscat sau normal si nu patrund foarte mult in pori. Si tenul gras poate fi curatat cu produse cosmetice care contin AHA. Iarna este recomandat sa folosesti o crema cu protectie UV dupa ce ai facut un astfel de tratament, pentru ca pielea ta va fi mai sensibila la soare.

6. Cum prepari un exfoliant in casa (pentru piele sensibila)

Iti poti prepara singura exfoliantul, folosind doar produsele pe care le ai in casa. Ai nevoie de un recipient, cum ar fi un borcan, in care sa pui zahar brun, ulei de cocos si miere. Amesteca ingredientele, apoi aplica exfoliantul pe piele. Este bun atat pentru ten, cat si pentru corp. Pielea ta va fi perfect curatata, va fi foarte catifelata si va arata bine pentru mai mult timp.

Vrei o crema naturala? Iata cum prepari in casa crema de maini cu unt de shea!