Pete de la deodorant apar cand nu folosesti produsul potrivit nevoilor tale

Fiecare dintre noi a folosit la un moment dat sau utilizeaza frecvent deodorantul spray sau cel tip stick. Si fiecare stie cum e sa te trezesti cu pete de la deodorant pe haine. Daca scenariul iti este cunoscut, inseamna ca faci ceva gresit, spun cei de la inminutes.com.

Sunt patru greseli frecvente care au legatura cu aplicarea unui astfel de produs. Esti sigura ca folosesti un deodorant sau un antiperspirant adecvat pielii tale? De obicei, cand il utilizezi, in ce moment al zilei o faci? E bine sa verifici si ingredientele de pe eticheta produsului. Apar pete de la deodorant pe haine si daca spray-ul iti produce alergii sau eczeme.

Nu folosesti produsul adecvat

In primul rand, trebuie sa stabilim un lucru: deodorantul nu blocheaza transpiratia glandelor sudoripare, asa cum se intampla in cazul antiperspirantului. Daca vrei doar sa maschezi mirosul neplacut, e OK sa folosesti deodorantul. Daca, insa, ai nevoie sa reduci transpiratia in exces, apeleaza cu incredere la antiperspirant. Insa nu uita ca acesta din urma contine aluminiu si clorura, substante care in contact cu transpiratia pot lasa urme dificil de indepartat. Atentie si la deodorantele tip pudra, pentru ca si ele contin chimicale care intra in reactie cu transpiratia si produc pete persistente.

Pete de la deodorant apar cand nu-l aplici corect

Deodorantul poate fi aplicat in orice moment al zilei, de preferat dupa dus. Antiperspirantul, in schimb, ar fi bine sa fie aplicat seara, inainte de culcare, cand nu esti transpirata. In acest fel, ingredientele vor putea fi absorbite in porii pielii si vor actiona eficient la nevoie, cand glandele vor incepe sa produca transpiratie.

Conteaza ce cantitate aplici

Uneori, este suficienta o singura pulverizare ori un strat subtire de antiperspirant. Cand esti stresata, aceasta cantitate nu este indeajuns. Cu siguranta ti s-a intamplat sa fii intr-o sedinta sau la un examen important si sa ai senzatia ca deodorantul tau nu este atat de puternic astfel incat sa reduca transpiratia sau sa acopere mirosul neplacut. In acest caz, te poti trezi cu pete pe haine. Aplica primul strat, lasa-l sa se usuce si apoi mai aplica un strat, ca sa fii sigura ca te protejeaza de mirosul neplacut si ca previi urmele galbene de pe imbracaminte.

Folosesti un produs nepotrivit pielii tale

Daca pielea ta este sensibila sau suferi din pricina eczemelor ori altor probleme de piele, utilizarea unui deodorant cu parfum poate sa produca iritatii agresive. In acest caz, sunt de preferat deodorantele fara arome.

Iti recomandam aceste antiperspirante eficiente!

Foto: Guliver