folosesti uleiul de cocos

Uleiul de cocos este sanatos atat in rutina ta de beauty, cat si in situatii de uz intern. Descopera cum sa folosesti uleiul de cocos pentru a te bucura de toate beneficiile lui!

Uleiul de cocos este ingredientul minune de ceva timp. Versatilitatea sa in bucatarie, beauty, ingrijire, medicatie il face sa fie vedeta! Crezi ca stii toate variantele in care poti sa folosesti uleiul de cocos? Beneficiile uleiului de cocos sunt nenumarate si surprinzatoare! Descopera de ce uleiul de cocos este sanatos si recomandat pentru a fi folosit extern sau intern. Specialistii Bustle vorbesc despre ulei de cocos in cafea, despre ulei de cocos in hidratarea tenului, despre uleiul de cocos in lupta cu celulita. Dar care sunt toate beneficiile uleiului de cocos?

Poti sa folosesti uleiul de cocos in ritualul tau de sanatate. Il poti utiliza drept super-aliment. Il poti pastra la indemana in bucatarie, in baie, in camara, in dormitor. Cu atatea beneficii, uleiul de cocos trebuie sa fie nelipsit din casa ta. De ce este uleiul de cocos sanatos? Cum sa folosesti uleiul de cocos? Descopera cele 17 beneficii ale acestui ulei aromat si cremos, asa cum le-au documentat editorii Bustle cu ajutorul specialistilor din fiecare domeniu.

16 activitati in care poti sa folosesti uleiul de cocos

  1. Uleiul de cocos poate curata eficient baia

Nu ai nevoie de chimicale toxice pentru ca poti utiliza ulei de cocos pentru a curata piatra, calcarul, grasimea si petele din baie. Chiar si mucegaiul poate fi inalturat cu ulei de cocos si apa minerala.

  1. Poti sa folosesti uleiul de cocos la inlaturarea etichetelor

Daca incerci sa inlaturi o eticheta bine lipita, acoper-o cu ulei de cocos si, cand s-a inmuiat, pur si simplu sterge usor. Gata, fara reziduuri lipicioase!

  1. Uleiul de cocos te ajuta sa scoti guma lipita

Pe acelasi principiu, poti scoate si guma de mestecat din par. Pune ulei de cocos pe guma, lasa sa actioneze cateva minute si apoi sterge. Nu este necesar sa te tunzi!

  1. Accentueaza-ti machiajul cu uleiul de cocos

Uleiul de cocos este sanatos si are si proprietati estetice. Accentueaza-ti make-up-ul cu putin ulei de cocos, pentru a conferi acel aspect umed, lucios, atat de chic in acest moment. Sublinieaza pometii, pleoapele si buzele, dandu-le o stralucire naturala.

  1. Uleiul de cocos este sanatos si pentru luciul pantofilor tai

Nu este necesar sa cumperi produse de lustruit incaltamintea daca ai ulei de cocos. Beneficiile uleiului de cocos sunt nenumarate. Unul este acesta: confera luciu pielii naturale si, mai mult, te ajuta sa iti pastrezi pantofii in stare buna timp indelungat.

  1. Beneficiile uleiului de cocos: poate inlocui deodorantul toxic

Aplica mai bine ulei de cocos la axile. Va hidrata zona, o va pastra lipsita de iritatii, va actiona ca antibacterian si antifungic.

  1. Uleiul de cocos poate inlatura ciuperca piciorului

Din acelasi motiv, te sfatuim sa folosesti uleiul de cocos si la fungii piciorului. Uleiul de cocos te poate ajuta si cu unghiile incarnate si inmoaie pielea batatorita de pe talpi.

  1. Uleiul de cocos alina durerile arsurilor si grabeste cicatrizarea si vindecare tesuturilor

Orice arsura va fi calmata de uleiul de cocos. In plus, vei opri si suprainfectarea ranilor si vei grabi vindecarea.

  1. Prelungeste viata oualor cu ajutorul uleiului de cocos

Uleiul de cocos inchide porii oualor si astfel prelungeste viata oualor in frigider. Unge-le pur si simplu si astfel oxigenul nu va penetra coaja.

  1. Poti sa folosesti uleiul de cocos la curatarea pensulelor de machiaj

Multe femei nu isi curata pensulele de machiaj suficient sau deloc. Insa ele pot fi mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Poti sa folosesti uleiul de cocos la curatarea pensulelor de make-up. Aplica ulei si lasa sa actioneze cateva ore pentru a le dezinfecta. Apoi spala bine si gata! Nu trebuie sa te ingrijorezi daca ramane ulei pe pensule, caci nu iti va afecta pielea.

  1. Utilizeaza ulei de cocos drept lotiune si poate preveni cresterea firelor de par sub piele

Sigur urasti firele de par crescute sub piele. Iritatiile si umflaturile. Insa, poti sa folosesti uleiul de cocos ca adjuvant. Uleiul de cocos va inmuia firele de par si ele vor creste prin folicul asa cum trebuie, fara sa ramana incarnate. In plus, are rol antibacterian.

  1. Uleiul de cocos este sanatos pentru tine si combate constipatia

Daca te simti umflata, balonata, greoaie, incearca uleiul de cocos. Ia o lingurita dimineata sau seara inainte de culcare si vei avea un scaun regulat. In plus, uleiul va ajuta la echilibrarea florei bacteriene.

  1. Uleiul de cocos grabeste vindecarea ranilor

Uleiul de cocos pot fi folosit in vindecarea iritatiilor, a ranilor, a arsurilor, a ranilor deschise. Amesteca ulei de cocos cu tamaie, lavanda si ulei de melaleuca.

Calitatile antibacteriene si antifungice din acest mix vor mentine zona libera de infectii, iar acidul lauric din uleiul de cocos grabeste vindecarea.

  1. Foloseste uleiul de cocos in lupta cu candida

Poti sa folosesti uleiul de cocos daca ai candida. Uleiul de cocos are acid caprilic, ce are rol antimicrobian. Infectiile de acest tip pot fi combatute cu acest ulei. Foloseste o lingurita de ulei de cocos in rutina ta sau aplica pe zona afectata.

  1. Uleiul de cocos poate fi un lubrifiant bun si natural

Unul dintre beneficiile uleiului de cocos este faptul ca poate fi folosit ca alternativa la lubrifiant. In plus, el nu dezechilibreaza flora vaginala, deci nu vor exista riscuri de infectii vaginale. Uleiul de cocos te ajuta sa mentii un pH sanatos. Mai mult, uleiul de cocos nu distruge latexul prezervativului ca alti lubrifianti.

  1. Arsurile solare pot fi ameliorate cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este sanatos pentru piele si ajuta la ameliorarea simptomelor arsurilor solare. Poti sa folosesti uleiul de cocos pe pielea iritata si inflamata si va ajuta sa te simti mai bine.

Citeste si: Metode de ingrijire a pielii. Ai incredere in produsele naturale!

Foto: Guliver