impletitura inversa

Exista cateva coafuri pe care imi place sa le numesc coafuri pinterest si asta pentru ca acestea sunt cele distribuite la infinit inca de la inceputul acestei platforme. Impletitura inversa sau de jos in sus este una dintre ele.

Stii despre ce vorbesc – impletitura spic, care porneste de la ceafa si urca pana in crestetul capului, unde se termina cu un coc bine prins. Aceasta coafura necesita foarte multa dexteritate si puterea de a rezista pozitiei cu capul in jos pentru o perioada relativ scurta de timp. Coafura aceasta a fost foarte controversata la aparitiile de pe catwalk, ba chiar a avut un rol major in cadrul prezentarii colectiei de primavara de la Dior pentru sezonul 2017.

impletitura inversa

Impletitura inversa este noul trend

In locul coditei spic clasice, care porneste din varful capului, hairstylistul Guido a ales sa imbogateasca coafura fetelor cu 3 sau 5 impletituri, in functie de cat de deasa era podoaba capilara. El a spus pentru allure.com ca o singura impletitura inversa arata “prea singura” si, in plus, impactul intre cocul perfect strans si textura data de coditele de la spate este mai mare.

Pentru a crea aceasta coafura imparte parul in doua sectiuni. Parul din fata si pana in dreptul urechilor prinde-l cu un buretel pentru a nu te incurca. Pe sectiunea de la spate ramasa libera aplica o crema pentru netezirea firelor rebele cum este Catwalk by TIGI (83 lei), Garnier Ultra Doux (12 lei) sau crema L’Oreal Elseve Ulei extraordinar Oil (30 lei). Acest produs va oferi putina aderenta firelor de par, iar procesul de impletire va fi mai usor si mai rapid. Porneste coditele de la baza gatului si termina-le undeva in zona coroanei.

impletitura inversa

Acum te vei ocupa de sectiunea de par ramasa: aduna tot parul din fata intr-o mana, aplica un spray de fixare ca Syoss Strengthening Hairspray (15 lei) sau Batiste Stylist Hold Me Hairspray (27 lei) pentru a da impresia de par perfect strans. Atat sectiunea de par din fata, cat si terminatia coditelor impletite trebuie stranse intr-un coc inalt si impunator!

Aceasta este reteta perfecta pentru coafura perfecta: impletitura inversa. Incearc-o si tu!

Foto: Pinterest