Nuante de par in tendinte

Daca ai parul uscat si lipsit de stralucire, trebuie sa ii acorzi o atentie speciala in sezonul rece. Un specialist ne spune cum sa ingrijesti parul toamna si ce nuante de par in tendinte poti sa incerci in urmatoarea perioada.

Antoaneta Stoican, membru in echipa creativa de hairstylisti Wella Professionals Romania, ne explica care sunt cele mai frecvente greseli in ritualul de infrumusetare, dar si ce nuante de par in tendinte sunt recomandate de specialisti la finalul lui 2016.

Parul are nevoie de o atentie speciala in sezonul rece

„Parul are nevoie de o ingrijire speciala toamna. Dupa vara, este posibil ca el sa fie usor subtiat, uscat sau chiar deteriorat din cauza expunerii la soare. Diferenta dintre ingrijirea parului vara fata de toamna este aceea ca vara folosim foarte mult tratamentele leave-in, printre care uleiuri si creme cu factor de protectie solara. Toamna ne confruntam cu probleme de ingrasare, de cadere, si atunci se mai schimba putin datele. De aceea, este recomandat sa se faca o diagnoza a parului si, in functie de acest lucru, sa alegem samponul, masca si al treilea produs de ingrijire care sa ne ajute la insanatosirea lui.

Sunt indicate mastile cu rol de hidratare si folosirea cheratinei lichide pentru uniformizarea cuticulei si pentru revitalizarea firului de par.“

Ce fel de produse sunt eficiente pentru hidratarea firelor degradate?

„Ritualul de ingrijire este acelasi in fiecare sezon: sampon si masca obligatoriu. Ceea ce difera este tipul de produs folosit. Adica daca vara folosim produse de hranire si hidratare, toamna avem nevoie de produse si masti cu efect antifrizz, seruri si masti anticadere, care se aplica pe radacina firului de par, sau produse impotriva ingrasarii scalpului.

Ingredientele care hidrateaza parul sunt uleiul de migdale, untul de shea, extractul de roiboos si, nu in ultimul rand, uleiul de argan.“

Parul trebuie descurcat inainte sau dupa ce il samponam? De cate ori pe saptamana trebuie spalat?

Parul se descurca pe uscat. Niciodata la dus, mai ales daca este foarte incurcat, deoarece parul ud este de 100 de ori mai fragil decat cel uscat. Daca atunci cand il spalam aplicam balsam sau masca si avem la indemana un pieptan rar, il putem descurca usor si ud. Dar cel mai bine inainte de spalat, pe par uscat.

Cand ne spalam pe cap, nu e nevoie sa aplicam balsam si masca. Punem ori balsam, cand parul este mediu spre scurt, fara prea mari probleme, ori masca, cand deja parul depaseste umerii, este uscat si are nevoie de hidratare.

Spalatul pe cap se face la nevoie, indiferent de sezon. Chiar daca e rece afara, ne spalam o data la sapte zile cand parul e uscat, de doua ori cand parul este normal si chiar de trei ori cand parul este gras.“

Ce nuante de par in tendinte putem sa alegem pentru acest sfarsit de an?

„Toamna aceasta, se poarta mult blond si rosu, dar si nuantele de saten foarte inchis. Sunt la moda nuantele apropiate folosite impreuna, fara contraste puternice. Blondul alb perlat, rosul cu nuante intre aramiu si putin roz si satenul olive sunt culori-vedeta in acest sezon.

Bretonul nu dispare nici el din tendinte. Se poarta in continuare, dar tuns intr-o maniera noua. Se fac mai multe straturi de breton cu fire scurte si lungi, astfel incat la final sa aiba aspectul unui breton suprapus.“

Citeste si: De ce cade parul mai mult toamna. Cum ne afecteaza stresul.

Foto: Guliver