culorile anului 2016

Pentru prima oara in istorie Institutul Pantone a ales doua nuante de referinta, in loc de una singura, care vor guverna tendintele in moda si design! Culorile anului 2016 sunt Roze Quartz si Serenity, adica delicioasele nuante pastelate de roz si bleu.

Roze Quartz si Serenity sunt culorile anului 2016, cele care vor da tonul in moda, design si decoratiunile interioare. Decizia Institutului Pantone de a alege doua nuante pentru anul ce vine a fost luata in urma unui studiu amplu care pare sa fie benefic pentru industriile de profil. Mai exact, aceste doua culori ofera oportunitati mai largi producatorilor de textile si nu numai, pentru ca permit asocieri si combinatii multiple. In plus, rozul si bleul pastelat ofera calm si liniste, indiferent in ce scop sunt folosite. Rochiile roz si bleu sunt feminine si elegante, obiectele de decor pastelate se potrivesc in orice interior, iar pentru industria beauty culorile anului 2016 sunt un cadou nesperat! Ambele se pot folosi fara probleme pentru farduri de pleoape, blush-uri, rujuri sau pentru nuante de oja discrete si rafinate.

Rochii elegante in culorile anului 2016

Marile case au inceput inca din 2015 sa promoveze subtil aceste culori iar vedetele le poarta cu gratie. La doua evenimente importante din acest an, Festivalul de Film de la Venetia si premiera filmului Spectre de la Londra, rochiile in nuantele Roze Quartz si Serenity purtate de Dakota Johnson si Kate Middleton au fost indelung aplaudate.

Roze Quartz

culorile anului 2016 roze quartz
Dakota Johnson poarta o rochie furou Roze Quartz la Festivalul de Film de la Venetia

Serenity

culorile anului 2016 serenity
Kate Middleton poarta o rochie in nuanta Serenity la premiera filmului Spectre din Londra

Daca preferi tinutele colorate in favoarea celor negre sau in nuante clasice de gri sau alb, mai poti purta inca iarna aceasta culoarea anului 2015: Marsala!

Foto: Guliver.