Diferentele dintre o geanta de firma si una contrafacuta

Visezi la ea de mult timp si strangi bani de o vesnicie ca sa iti iei o geanta semnata de un designer celebru. Inainte de a o cumpara, e bine sa stii care sunt diferentele dintre o geanta de firma si una contrafacuta, astfel incat sa nu primesti un fake.

Daca vrei sa depistezi diferentele dintre o geanta de firma si una contrafacuta, trebuie sa fii atenta la detalii, scrie brightside.me. Trebuie sa te informezi bine inainte de a face plata si sa anunti politia daca suspectezi ca ai fost victima unei escrocherii.

Analizeaza chiar si cele mai mici detalii

Fiecare geanta produsa de un brand celebru este atent verificata, astfel incat sa nu aiba defecte inainte de a ajunge la cumparator. Prin urmare, daca vrei sa stii care sunt diferentele dintre o geanta de firma si una contrafacuta, analizeaza cusaturile. Acestea trebuie sa fie fara cusur, adica geanta nu trebuie sa aiba ate sau fire care ies din ea. Gentile de firma originale sunt realizate manual, asa ca daca cineva incearca sa iti spuna ca este vorba de un mic defect de fabricatie, sa nu te lasi convinsa.

Cum depistezi diferentele dintre o geanta de firma si una contrafacuta: verifica nasturii, clemele si fermoarele

Fii atenta la lucrurile mici, cum ar fi clemele de metal, nasturii, fermoarele si alte accesorii pe care trebuie sa le contina geanta de firma pe care ti-o doresti. Daca acestea lipsesc, nu cumpara produsul, e posibil sa fie un fake. De asemenea, acestea nu trebuie sa fie deteriorate.

Cum depistezi diferentele dintre o geanta de firma si una contrafacuta? Fiecare geanta originala are un numar de serie sau un nume printat pe cleme, nasturi sau fermoare, care reprezinta un semn de autencitate si calitate. Poate fi vorba de anul in care s-a facut geanta respectiva, o mentiune cu materialul folosit sau logo-ul designerului respectiv.

Gentile de firma sunt facute din materiale de calitate

Un brand faimos de genti nu foloseste piele de proasta calitate. Gentile de piele de firma nu sunt uleioase sau lipicioase, ele pot fi moi si placute la atingere. Cu toate acestea, isi mentin forma si rezista timp indelungat.

Uita-te cum e scris numele produsului sau daca grafica brandului e corecta

Atunci cand vrei sa depistezi diferentele dintre o geanta de firma si una contrafacuta, verifica numele brandului. In mod surprinzator, unele genti fake au numele brandului scris gresit, grafica incorecta sau litele patate ori colorate diferit fata de produsele originale. Uita-te atenta la etichete si verifica numarul de serie. Acestea sunt de obicei sigilate si atasate gentii, astfel incat sa nu poata fi rupte fara sa fie deteriorate.

Cauta informatii despre magazinul din care cumperi geanta

Gentile de firma se vand in ambalaje de calitate, din cele mai bune materiale, care nu trebuie sa aiba, la randul lor, defecte. Toate accesoriile suplimentare trebuie impachetate ca un set intreg cu geanta.

Inainte de a vizita un magazin cu genti de firma, tine minte ca fiecare brand are anumite caracteristici. Prin urmare, trebuie sa le identifici pe geanta aleasa. In plus, cauta recenzii despre magazinul respectiv si vezi daca au fost semnalate cazuri in care s-au depistat produse contrafacute. Acest lucru este valabil si daca te hotarasti sa comanzi online.

Foto: Guliver

Citeste si: Cum deosebesti un parfum original de un fake. Fii atenta la diferente!