sarutul femeie pe banca

Saruturile sunt un mod minunat de a-ti exprima dragostea si afectiunea fata de partenerul tau. Dar sarutul nu e deloc ceva simplu. Cand saruti, o multime de alte informatii transmiti asa incat cercetatorii au facut un ghid al sarutului!

Editorii de la allwomenstalk.com si-au propus sa te puna pe ganduri, cu informatii pe care nu le-ai avut pana acum despre saruturi! Ca orice gest pe care il fac oamenii, sarutul a fost indelung studiat! Nu numai din perspectiva exprimarii afectiunii, ci si din cea a limbajului non-verbal si a codurilor sociale de pe tot globul. Asadar, stiai ca:

Sarutul – 10 lucruri pe care nu le stiai

1. A saruta e bine pentru tine. Un obicei extrem de sanatos, sarutatul iti face pielea mai stralucitoare, ajuta circulatia sangelui, previne problemele dentare si chiar te scapa de durerile de cap. Asa ca data urmatoare cand ai o migrena, uita de pastile!

2. Este un fel de sport. Un simplu sarut pe obraz implica doi muschi, dar un sarut frantuzesc te face sa-ti folosesti pana la 34 de muschi! Astfel, un obicei romantic te face sa arzi calorii, mai exact, 26 intr-un minut! Daca te-ai saruta o ora, ai putea uita de sala si de orele de fitness, pentru ca ai arde peste 1.500 de calorii, spun specialistii.

Sarutul e un fel de drog

3. Sarutul-eschimos nu exista. Cu siguranta stii modul popular in care se spune ca se apropie eschimosii, frecandu-si nasurile unul de altul, in locul saruturilor. Mitul a fost incurajat inclusiv in filme, dar este doar o poveste.

4. Actioneaza ca un drog. Atunci cand saruti, corpul tau secreta endorfine si determina un efect de 200 de ori mai puternic decat efectul morfinei, spre exemplu.

Sarutul are riscuri

5. Atrage bacteriile. Intr-adevar, un sarut poate presupune schimbul a 278 de bacterii si de aceea este bine sa reduci obiceiul doar pentru perechea ta.

6. Are riscuri. Unele probleme pot fi transmisibile prin sarut, cum ar fi cauza care determina aparitia herpesului. Mai mult, in 1997 a existat un caz in care o femeie a fost infestata cu virusul HIV printr-un simplu sarut, asa pentru ca amandoi partenerii aveau rani deschide in cavitatea bucala.

Sarutul e ilegal in unele locuri

7. In unele tari este ilegal. In secolele trecute, sarutul se pedepsea in unele locuri cu moartea, dar inclusiv in zilele noastre exista zone in care nu te poti saruta fara repercusiuni. Spre exemplu, in unele locuri din SUA, sarutul este ilegal, iar intr-un stat, femeile isi pot saruta barbatii doar duminica!

8. Exista arta sarutului. Intr-adevar, acesta poate fi un obiect de studiu si se concentreaza pe ce inseamna acest obicei in culturile lumii. Totodata, exista o frica de sarut, care poarta numele de philemaphobia.

Sarutul si buzele

9. Buzele sunt sensibile. Vorbim aici despre una dintre cea mai sensibila pate a corpului, deci nici nu-i de mirare ca iti place sa saruti!

10. Asigura un zambet frumos. Sarutul este un obicei excelent pentru o dantura sanatoasa, asa ca aplica-l ori de cate ori ai ocazia.