La semafor priveam cum un omulet in varsta cu chip bland trecea printre masini si impartea diverse foi in asteptarea unei rasplate.
A ajuns si la geamul meu. Intentionam sa ii dau bani fara sa ii primesc aceste hartii care probabil erau importante pentru el…fiecare hartie insemna un banut…
I-am intins banii, iar el la randul lui hartiile. I-am facut semn ca nu e nevoie sa mi le dea. A insistat. Ca sa nu-l supar le-am luat. Le-am pus pe scaunul de langa mine fara sa le acord prea multa importanta.
La urmatorul semafor privirea mi-a cazut pe cuvintele scrise cu caractere mai mari: CELE ZECE PORUNCI

M-a surprins…un om in varsta care desi duce o viata grea n-a uitat de valorile cu care probabil a fost crescut. Un om care vrea sa faca ceva pentru lumea in care care traieste si in care s-a uitat de CELE ZECE PORUNCI, in care se minte, se omoara, se fura fara nici cel mai mic resentiment. O lume in care respectul ajunge sa fie pe cale de disparitie, iar invidia este peste tot.
Se uita de valorile pe care le-am primit acasa si de aceea societatea devine din ce in ce mai murdara si mai urata.

Zilele trecute o prietena mi-a povestit cum un amic comun, casatorit si cu un copil de 5 ani, in urma cu cateva zile si-a anuntat familia ca a devenit tata din nou…

Nu stiu daca domnul in varsta a vrut sa ne atraga sau nu atentia asupra celor ZECE PORUNCI, dar mie asa mi-a placut sa cred.

Avem nevoie sa ne reamintim de ele. Asa am trai cu totii intr-o lume mai frumoasa si mai curata.