Pages: 1 2

ozonoterapie femeie

Tu ai auzit de ozonoterapie? E o metoda de tratament nemedicamentos care se bazeaza pe folosirea ozonului pentru a trata si preveni o gama larga de afectiuni, de la acnee si psoriazis pana la reumatism si boli cardiovasculare.

In ozonoterapie se pleaca de la urmatorul principiu: la baza oricarei afectiuni se afla oxigenarea insuficienta la nivel celular. Aceasta duce la aparitia inflamatiei si, ulterior, a bolii. In aceasta ecuatie, intervine ozonul, care ajuta corpul sa transporte si sa metabolizeze mai bine oxigenul.

“Ozonul creste oxigenarea tesuturilor, astfel: ajuta la formarea de vase noi de sange, iar hemoglobina se incarca cu mai mult oxigen, caruia ii da drumul mai repede la tesuturi. Iar asta inseamna ca ozonul imbunatateste oxigenarea tisulara”, spune Gina Vertan, specialist in ozonoterapie la Clinica Eliade din Bucuresti.

Ozonoterapie pe intelesul tuturor: cum actioneaza ozonul in corp

Ozonul (simbolul lui este O3 – oxigen cu o molecula adaugata) este cel mai puternic oxidant cunoscut. Ajuns in corp, el “provoaca” organismului o reactie antioxidanta puternica. “E ca la vaccin. Eu iti dau o doza mica de ozon care stimuleaza sistemul antioxidant astfel incat organismul sa fie pregatit sa faca fata stresului de orice fel: fizic, psihic, chimic, biologic”, completeaza doamna doctor Vertan.

De aici, porneste si ideea ca ozonul ajuta sistemul imunitar sa se fortifieze si sa faca fata mai usor agresiunii radicalilor liberi care provoaca aparitia bolilor.

Ozonoterapie – Ce proprietati are ozonul:

Este antimicrobian si antibacterian. Ozonul este cel mai puternic antibacterian cunoscut – in laborator omoara orice bacterie, virus, ciuperca in mai putin de 15 minute.

Este cel mai puternic antiinflamator cunoscut – are capacitatea de a repara celulele din interior, reducand inflamatia lor.

Este detoxifiant – distruge mecanismele de formare a radicalilor liberi si stimuleaza sistemele antiradicali.

Are actiune imunomodulatorie – creste imunitatea organismului.

Terapia cu ozon este una sigura – se folosesc concentratii de ozon stabilite dupa protcoale specifice.

Practic, ozonul este un compus miraculos pentru sanatate. “E indicat intr-o gama larga de suferinte, boli cronice, maladii – in diabetul zahar, scade glicemia, are efecte foarte bune in scleroza multipla, Alzheimer, hepatita, acnee vulgara, psoriazis, boli cardiovasculare, boli reumatice”, adauga doamna doctor Vertan.

Ozonoterapie – Cum se face

In ozonoterapie se foloseste un amestec de oxigen-ozon. Acesta este obtinut conform unor protocoale de lucru, existand concentratii bine stabilite pentru fiecare afectiune.

Ce e bine de stiut este ca ozonul se administreata in concentratii foarte mici – sunt de 50 de ori mai mici decat doza toxica minima (doar asa au un efect terapeutic asupra organismului).

4 metode de ozonoterapie

1. Autohemoterapia majora consta in prelevarea unei cantitati (50 ml, 100 ml, 150 ml) de sange care este amestecat cu o cantitate egala de ozon de o anumita concentratie intr-un kit special, apoi sangele este reperfuzat pacientului.

2. Autohemoterapia minora consta in extragerea a 10 ml de sange care se amesteca cu o cantitate similara de ozon; ulterior se injecteaza intramuscular.

3. Insuflatii rectale sau vaginale – constau in introducerea unei anumite cantitati de ozon pe cale rectala/vaginala. Este cea mai neinvaziva procedura.

4. Sauna cu ozon. Pacientul este introdus intr-o capsula in care exista o atmosfera controlata de vapori de apa si ozon; capul ramane in exteriorul saunei.

Citeste, in continuare, despre sauna cu ozon, ozonoterapie si beneficiile ei pentru piele!

Pages: 1 2