Oamenii de stiinta au luat sub lupa faimosul sarut frantuzesc si au descoperit detalii si cifre interesante despre el. Azi iti prezentam 3 rezultate care ne-au facut sa zambim!

sarut frantuzesc descoperiri
Sarutul frantuzesc – 3 lucruri pe care nu le stiai despre cel mai erotic tip de sarut din lume

Totul despre un sarut frantuzesc: descoperiri neasteptate

1. Diferente intre sexe. Barbatii si femeile se saruta din motive diferite. Conform unui studiu facut de antropologul Helen Fisher si publicat in bestsellerul The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us, barbatii apeleaza la un sarut frantuzesc atunci cand isi doresc sa obtina favoruri sexuale. Sau cand vor sa se impace cu persoana iubita. Femeile, in schimb, tind sa foloseasca un sarut frantuzesc pentru a-si evalua periodic partenerii.

2. Un sarut frantuzesc la prima intalnire. Sansele ca o femeie sa se sarute cu un barbat cu care iese pentru prima oara in oras sunt de 54%. Procentajul a fost descoperit intr-un studiu de psihologul William Cane si mentionat in bestsellerul lui The Art of Kissing.

3. Cine si ce-si aminteste. Conform unei cercetari publicate in iulie 2007 in International Journal of Sexual Health sunt sanse mult mai mari ca unui tip sa-i placa primul sarut frantuzesc decat unei femei. In cadrul aceluiasi studiu, s-a demonstrat chiar ca sunt sanse mai mari ca o femeie sa-si aminteasca prima pereche de pantofi pe care si-a cumparat-o decat primul sarut.

Citeste si beneficiile sarutului pentru sanatate!

Foto: Thinkstock