Hubert de Givenchy

Designerul francez Hubert de Givenchy sau „Eternul ucenic“, cum ii placea sa se autodenumeasca, a murit sambata, la varsta de 91 de ani. Comunicatul de presa care anunta aceasta veste trista a fost dat abia ieri, scrie BBC.

„Este o mare tristete sa va informam ca Hubert Taffin de Givenchy a murit”, se arata in comunicatul emis de casa de moda Givenchy. Philippe Venet, fostul designer de haute couture si partenerul sau, a confirmat vestea.

Hubert de Givenchy a impus stilul chic in anii ’50-’60, iar operele lui influenteaza si astazi felul in care se imbraca Regina Angliei si alte nume importante din societatea inalta.

Prima intalnire dintre Hubert de Givenchy si Audrey Hepburn

Celebrul designer a lucrat pentru Pierre Balmain, Christian Dior si Elsa Schiaparelli inainte sa isi deschida propria casa de moda in 1952. Apoi a cunoscut-o pe Audrey Hepburn, in urma unei neintelegeri, iar viata lui avea sa se schimbe pentru totdeauna. Creatorul de moda fusese anuntat ca o sa o intalneasca pe domnisoara Hepburn, iar el a crezut ca e vorba de Catherine Hepburn, mult mai mai cunoscuta la acea vreme decat Audrey, asa ca in prima faza a refuzat sa o imbrace. Dar in urma unei cine, Audrey Hepburn l-a convins si i-a devenit muza pentru tot restul vietii.

Tinutele atemporale pe care le-a creat au revolutionat moda internaţionala

Hubert de Givenchy a creat emblematica Little Black Dress pe care Audrey Hepburn a purtat-o in prima scena din filmul „Breakfast at Tiffany’s“.

Timeless and Elegant 🥀🖤 #riphubertdegivenchy

A post shared by S o n i a M a n n (@sonia_mann_stylist) on

Hepburn a iubit creatiile designerului si deseori a optat pentru ele in aparitiile sale din filme. Actrita s-a facut remarcata cu o tinuta ce purta semnatura casei de moda Givenchy pe scena galei Oscar din 1954, cand a fost recompensata pentru rolul din „Roman Holiday“.

De-a lungul timpului, designerul a creat tinute si pentru Jacqueline Kennedy, cand a fost Prima Doamna a Americii, Grace Kelly si Greta Garbo.

Ultima lui prezentare de moda a avut loc pe 11 iulie 1995, la Grand Hôtel din Paris. De la o vreme, marturisea ca nu isi mai gaseste locul in era buldozerelor industriale si ale creatiilor facute cu prea putin suflet.

Citeste si: 6 piese esentiale in stilul lui Audrey Hepburn.

Foto: Guliver/Instagram