Melania Trump versus Michelle Obama

Alegerile prezidentiale din S.U.A. s-au incheiat, iar Donald Trump a fost ales noul presedinte. Sotia sa, Melania Trump, va pasi la Casa Alba in calitate de Prima Doamna, luand locul lui Michelle Obama, sotia lui Barack Obama. Daca ne gandim la Melania Trump versus Michelle Obama, locul pentru Prima Doamna va fi greu de ocupat, avand in vedere ca Michelle a fost preferata de multi americani, iar acestia spera ca ea sa candideze la alegerile din 2020, scrie telegraph.co.uk. 

Cat timp a fost la Casa Alba, Michele Obama s-a implicat in foarte multe actiuni care vizau educatia sau alimentatia sanatoasa. Sotia lui Barack Obama a fost o inspiratie pentru multe femei din S.U.A., dar si din intreaga lume.

Cand vine vorba de Melania Trump versus Michelle Obama, sotia lui Donald Trump a avut doar cateva discursuri in public pana in acest moment, iar in doua dintre ele a fost acuzata ca a plagiat discursurile lui Michelle Obama. Daca stam sa facem o comparatie, putem spune de departe cine are stofa pentru functia de Prima Doamna.

Melania Trump versus Michelle Obama. Cine are stofa pentru Prima Doamna?

Declaratiile lor despre drepturile femeilor

Melania Trump: “Vrem o tara care respecta femeile si ofera sanse egale? Eu voi lupta pentru drepturile femeilor si ale copiiilor.”

Michelle Obama: “Vedeti voi, in intreaga mea viata – si nu sunt in varsta – a fost perfect legal ca angajatorii sa faca discriminari intre femei si barbati. Femeile nu aveau voie sa ia decizii in ceea ce priveste aspectul lor fizic – si practic vorbind, in continuare sunt multe femei care nu au acest drept. Violenta domestica a fost considerata o problema privata intre un barbat si o femeie, nu un act de violenta. Iar astazi, este foarte usor sa ne asumam creditele pentru progresul pe care l-am facut. Dar problema fundamentala este ca toate aceste drepturi pot fi atacate din foarte multe directii, ne asumam mereu un risc daca lasam garda jos si consideram ca am castigat toate aceste drepturi. Femeile si-au castigat drepturile in societate prin proteste si marsuri si au facut tot posibilul sa fie auzite.”

Declaratiile lor despre educatie

Melania Trump: “Vrem o tara in care fiecare copil sa aiba acces la educatie? Vreau ca acesti copii, dar si copiii din intreaga lume sa traiasca o viata frumoasa. Sa se simta in siguranta.”

Michelle Obama: “62 de milioane de fete din intreaga lume nu sunt in scoala in momentul de fata, iar primul lucru care imi vine in minte este ca as fi putut fi si eu in randul acelor fete. Nu vreau sa imi imaginez cum m-as fi simtit daca la varsta de 11 sau 12 ani mi s-ar fi spus ca asta a fost tot, ca toate visurile mele se opresc aici, ca trebuie sa renunt la scoala, sa ma casatoresc si sa am copii.”

Declaratiile lor despre copii

Melania Trump (2016): “Vrem ca acesti copii sa stie ca singura limita pentru a-si atinge obiectivele sunt visurile pe care le au si puterea de a lupta pentru ele.”

Michelle Obama (2008): “Vrem ca toti copiii – inclusiv ai nostri – sa stie ca singura limita in viata sunt visurile pe care le au si puterea de a lupta pentru ele.”

Declaratiile lor despre munca si onestitate

Melania Trump (2016): “De la o varsta frageda, parintii mei m-au invatat ca trebuie sa muncesc din greu pentru ceea ce imi doresc in viata; m-au invatat ca fiecare cuvant are un impact puternic si ca trebuie sa iti respecti fiecare promisiune; si sa tratezi oamenii cu respect.”

Michelle Obama (2008): “Trebuie sa muncesti din greu pentru ceea ce vrei in viata; cuvantul este foarte important pentru tine si este important sa faci tot posibilul sa dovedesti acest lucru; trebuie sa tratezi oamenii cu respect, chiar si atunci cand nu ii cunosti si chiar daca nu esti de acord cu ei.”

Declaratiile lor despre Donald Trump

Melania Trump: “Facem sex cel putin o data pe zi. Si uneori chiar mai mult.”

Michelle Obama: “Nu pot sa cred ca un candidat pentru functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii a fost acuzat ca a hartuit femeile. Este o lipsa de respect, nu este ceva tolerabil si nu conteaza din ce partid face parte. Nicio femeie nu merita sa fie tratata in acest fel – nimeni dintre noi nu merita sa fie abuzat.”

Melania Trump versus Michelle Obama pe retelele de socializare

Melania Trump: “Nu este OK cand un copil de 12 ani, fata sau baiat, este atacat, hartuit sau jignit. Este ingrozitor cand acest lucru se intampla la locul de joaca si este cu atat mai rau cand aceste lucruri sunt facute de o persoana care se ascunde in spatele unui pseudonim pe internet. Trebuie sa gasim o metoda mai buna de a comunica unii cu altii.”

Michelle Obama: “Putem sa ne pacalim singuri si sa credem ca toata lumea asculta stirile de dimineata, ca generatia noua are aceleasi obiceiuri ca si noi, dar modul in care isi ia informatiile este diferit. Totul s-a schimbat, iar ei sunt pe Snapchat.”

Daca ti-a placut articolul cu Melania Trump versus Michelle Obama, iata si articolul despre cine e Melania Trump!

Foto: Guliver