rochie mini

Aparitia unei doamne de peste 40 de ani intr-o rochie mini in public inca starneste rumoare. Cu atat mai mult daca este vorba chiar de Regina Letitia a Spaniei!

Chiar daca moda este permisiva si lucrurile s-au schimbat drastic in ultimii 50 de ani in ceea ce priveste dress code-ul formal, aparitia unei femei de peste 40 de ani intr-o rochie mini in public inca starneste rumoare. Iar cand spun rochie mini, ma refer la o lungime decenta deasupra genunchilor si la o croiala cat se poate de conservatoare.

Asa s-a intamplat si cu Prima Doamna a Romaniei, Carmen Iohannis, care a fost indelung comentata pentru ca si-a lasat bratele si genunchii la vedere cu ocazia intalnirii cu membri Familiei Regale Spaniole in vara aceasta. Discutiile in jurul acestui subiect au tinut randul intai in publicatiile de la noi din tara, in timp ce presa iberica nu a sesizat nicio neregula din acest punct de vedere, ba chiar a avut numai cuvinte de lauda la adresa cuplului prezidential roman, pe care l-a numit “o perche ideala” si un “cuplu atipic” – intr-un sens pozitiv al termenilor.

Carmen Iohannis, Klaus Iohannis si reprezentantii Casei Regale Spaniole
Carmen Iohannis, Klaus Iohannis si reprezentantii Casei Regale Spaniole, Regina Letizia si Regele Felipe al VI-lea

De ce o rochie mini inca starneste controverse?

Intamplator, povestea de azi o are ca protagonista pe Letizia de Spania. Regina a purtat recent, la evenimentul de decernare a “Premiilor pentru excelenta in jurnalism Luis Carandell”, o rochie mini alba si un pardesiu bleumarin create de unul dintre designerii ei spanioli preferati, Felipe Varela. 

rochie mini

Intrebarea a fost daca rochia Letiziei nu e prea scurta pentru o regina? Nu! La 43 de ani, cu o silueta de invidiat si picioare fine, orice femeie poate purta o rochie mini daca per total look-ul este simplu si elegant. Rochia cu buzunare aplicate are o croiala retro lejera, nu vine mulata pe corp si nici nu are un decolteu amplu. Cromatica de alb si bleumarin este una dintre cele mai rafinate posibil. In plus, dresurile negre fine si pantofii stiletto domolesc perfect intregul ansamblu, intr-o nota serioasa.

Daca studiem toate aparitiile Reginei Letizia a Spaniei observam ca tin cont de un dress code regal actual. Iar actual nu inseamna deloc rigid. In plus, tinutele sale sunt mai sofisticate si mai trendy decat ale multor femei care nu trebuie sa se supuna vreunei rigori. Este cu siguranta un exemplu de stil pentru orice femeie de peste 40 de ani!

Foto: Guliver.