Cand bei prea multa apa rinichii iti pot ceda

Orice lucru facut in exces are un impact negativ. Hidratarea peste masura poate fi la fel de periculoasa pentru sanatate precum este deshidratarea. Este indicat sa consumi cel putin doi litri sau opt pahare cu apa zilnic, asa spun medicii. Ca orice lucru in exces, nu este bine sa bei prea multa apa, deoarece si acest obicei poate fi daunator.

Cand bei prea multa apa, spun cei de la curejoy.com, echilibrul nutritional se poate dezechilibra. Pot aparea probleme cu aportul de sodiu si alte saruri minerale, care pot declansa dureri de cap, stari de oboseala si cresterea tensiunii arteriale. Cel mai bine este sa respecti indicatiile medicilor si sa nu consumi mai mult de opt pahare mari cu apa. Doar asa ajuti corpul sa functioneze la capacitate maxima. Hidratarea in exces poate cauza o serie lunga de probleme.

Care pot fi reactiile adverse ale consumului de apa in exces

Starea de confuzie si iritabilitatea sunt efectele neplacute care pot aparea in caz de suprahidratare. De asemenea, poti experimenta dureri de cap, convulsii, crampe musculare, spasme si, in general, slabiciune musculara. Lista cu reactii adverse include si stare de neliniste sau oboseala, greata, pierderea apetitului si chiar voma. Toate acestea pot aparea din cauza hidratarii in exces. Iar lucrurile se pot complica mai mult de atat, pentru ca se poate ajunge la cresterea tensiunii arteriale si la probleme mai grave. Bine, sunt rare aceste cazuri, dar e bine sa stii si sa previi.

Cand bei prea multa apa se dezechilibreaza nivelul de sodiu in corp

Hidratarea in exces poate cauza asa-numita intoxicatie cu apa, care favorizeaza aparitia hiponatremiei, atunci cand scade nivelul de sodiu din plasma sub 135 de milimoli pe litru.

Asta poate duce la alimentarea celulor in exces cu apa si umflarea lor. Efectul este deosebit de periculos mai ales cand se intampla in creier, pentru ca osul cranian restrictioneaza spatiul de extindere. Hiponatremia poate aparea prin dereglari digestive si neurologice. De multe ori, atletii sufera de aceasta afectiune pentru ca tind sa inlocuiasca fluidele pierdute prin activitate fizica si transpiratie cu apa.

Afecteaza rinichii

Organele acestea mici, in forma de boabe de fasole, nu pot filtra o cantitate prea mare de apa deodata si se pot imbolnavi. Problemele se agraveaza mai ales cand exista predispozitie spre boli renale. Trebuie sa stii ca, in situatii mai serioase, este nevoie de dializa pentru a reduce continutul de apa din organism.

Ce inseamna sa bei prea multa apa

Unii spun ca cel mai bine este sa-ti asculti corpul si sa bei apa atunci cand ti-e sete. Nu ignora senzatia de sete care se mentine dupa cele opt pahare de apa pe zi. Poate fi semn precoce de diabet. Raspunsul la intrebarea ce se intampla daca bei prea multa apa este unul evaziv. Cercetatorii care au studiat aceasta tema nu au gasit argumente clare in privinta cantitatilor si nu pot preciza daca excesul de apa inseamna peste trei sau patru litri. Depinde de fiecare corp in parte si de nevoile organismului in general sau dintr-o anumita perioada.

Daca bei prea multa apa nu e bine, dar ce se intampla daca bei doar apa 30 de zile?

Foto: Guliver