La fel cum esentele tari se tin in sticlute mici, tot asa si substantele care ne ajuta sa luptam cu semnele trecerii timpului sunt concentrate in capsule ce contin… coenzima Q10. Aceasta este folosita de fiecare celula din organism pentru producerea energiei necesare, cu precadere la nivel cerebral, cardiac, muscular si hepatic – organe mari consumatoare de energie. Coenzima Q10 este foarte eficienta in protejarea acestora in fata stresului oxidativ si a radicalilor liberi.

beneficii ale coenzimei Q10

Coenzima Q10 se gaseste in toate celulele corpului si joaca un rol esential in procesul de creare a energiei. Nu de putine ori, cercetatorii stiintifici au spus despre ea ca este o substanta miraculoasa pentru sanatate, mai ales ca poate incetini cu pana la 40% procesul de imbatranire, activeaza rejuvenarea celulara la nivelul mitocondriilor si este un puternic antioxidant care actioneaza impotriva efectelor radicalilor liberi la nivelul intregului organism. Administrarea constanta de Coenzima Q10 dupa varsta 40 de ani devine foarte utila, deoarece productia naturala de Coenzima Q10 se diminueaza dramatic atunci. Cosmo Pharm iti pune la dispozitie produsul Coenzima Q10 200 mg, pentru ca si tu sa te bucuri de beneficiile coenzimei „tineretii vesnice”!

Substanta face parte din familia de compusi numita chinone. Initial, cand oamenii de stiinta au izolat-o, in 1957, i-au pus numele ubichinona, scrie healthline.com, deoarece au descoperit ca era omniprezenta in natura.

Coenzima Q10 se gaseste in toate organismele vii, fiind concentrata in alimente precum alune, nuci, uleiuri.

In prezent, promotorii acesteia o recomanda pentru ca este o componenta esentiala in producerea de energie vitala la nivel cerebral, cardiac, muscular si hepatic. Reduce starea de oboseala, creste imunitatea si tonusul general prin stimularea influxului energetic, combate starile depresive si contribuie la mentinerea sanatatii mentale.

O multime de medici sunt de parere ca aceasta substanta ar trebui sa se numeasca “vitamina Q”, datorita functiei cruciale pe care o are asupra organismului.