Beneficiile frunzelor de maslin

Frunzele de maslin sunt folosite in medicina orientala inca din cele mai vechi timpuri, acestea avand numeroase beneficii asupra sanatatii, scrie herbwisdom.com. Daca te intrebi care sunt beneficiile frunzelor de maslin, in primul rand, afla ca acestea sunt bogate in antioxidanti si ajuta la detoxifierea organismului. 

Beneficiile frunzelor de maslin sunt cunoscute de cel putin 3.000 de ani, asa ca poti sa ai o sanatate de fier fara prea mult stres. Egiptenii erau de parere ca acestea au proprietati miraculoase asupra sanatatii si asupra pielii, iar foarte multe studii stiintifice au dovedit ca substanta extrasa din frunzele de maslin poate fi folosita in foarte multe tratamente.

Beneficiile frunzelor de maslin

Maslinii se cultiva de regula in Asia si Siria, dar se gasesc si in zona mediteraneana si in tari precum Chile, Peru sau Australia de Sud. In Egiptul Antic erau asociate cu puterea Divina si erau deseori folosite si pentru imbalsamarea faraonilor. Mai multe descoperiri despre beneficiile frunzelor de masline au fost facute dupa anul 1800, cand acestea erau folosite pentru prepararea unor ceaiuri care ajutau la scaderea febrei. Cateva decenii mai tarziu, acestea erau folosite si in tratamentele pentru malarie.

In medicina moderna, substanta extrasa din frunzele de masline a inceput sa fie folosita abia in anul 1995, cand a devenit disponibila pe piata si era recomandata pentru tratarea diferitelor boli sau infectii. S-a dovedit ca substanta extrasa din frunzele de maslin ajuta la combaterea starilor de greata si ajuta corpul sa elimine anumite toxine.

In ce situatii pot fi folosite

1. Infectii virale

Substanta ce se gaseste in frunzele de maslin, oleuropeina, a fost descoperita de un medic italian in anul 1962. Aceasta ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, are efecte inhibatorii asupra anumitor virusi si poate fi folosita si in cazul unor infectii orale sau genitale, zona zoster sau varicela. S-a dovedit ca aceasta substanta poate fi eficienta si in amelioarea unor afectiuni ale stomacului. Mai mult decat atat, consumul preventiv de extract de frunze de maslin indeparteaza pericolul contactarii racelii si gripei.

2. Nivelul de colesterol

Frunzele de maslin ajuta la scaderea colesterolului din sange si previn formarea placii de aterom pe peretii vaselor de sange. Consumate regulat, frunzele de maslin scad riscul de boli cardiovasculare sau infarct. Mai mult decat atat, un medic de origine daneza, dupa ce a facut o serie de cercetari, a ajuns la concluzia ca extractul din frunze de maslin nu are efecte adverse asupra sanatatii.

3. Oboseala

Foarte multi medici din intreaga lume recomanda administrarea extractului din frunzele de maslin in cazul pacientilor care sufera de oboseala cronica sau nu au suficienta energie. Consumul regulat este similar cu administrarea cafeinei, ceea ce inseamna ca organismul uman va avea mai multa energie. In plus, pana in aceste moment nu au fost descoperite efecte secundare ale tratamentului cu frunze de maslin.

Daca ti-a placut articolul despre beneficiile frunzelor de maslin, iti recomand sa citesti si articolul despre ce poti face cu frunzele de broccoli.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver