Ce trebuie sa stii despre grasime? Citeste diferentele dintre grasimea alba si grasimea maro ca sa stii mai exact de ce uneori e greu sa slabesti, de ce e necesar sa faci sport pentru anumite grupe de muschi si de ce te ingrasi doar in anumite zone ale corpului.

Asa cum un avocado contine feluri diferite de grasime fata de o ciocolata, nici grasimea corporala nu este aceeasi in tot trupul. De fapt, exista un fel de grasime pe care ti-o doresti in organism. Spre deosebite de grasimea de care vrei sa scapi!

Am aflat de pe Pure Wow ce trebuie sa stii despre grasime de la profesorul Barbara Cannon, fiziolog la Institutul Wenner-Gren din Universitatea din Stockholm.

Iata asadar tot ce trebuie sa stii despre grasime: cum sa ai mai multa grasime maro, care te ajuta sa accelerezi metabolismul si cum sa scapi de grasimea alba.

Ce trebuie sa stii despre grasime – grasimea maro vs. alba

Tesutul adipos maro este in mitocondrie – adica in “nucleul” de energie al celulei. Avem multa grasime maro atunci cand ne nastem insa ea scade pe masura ce inaintam in varsta.

Specialistul Cannon spune ca majoritatea oamenilor are grasime maro in jurul varstei de 20 de ani insa nimeni nu o mai are la varsta de 60 de ani. Grasimea maro se acumuleaza in jurul gatului si a umerilor, nu in jurul abdomenului.

  • Grasimea maro nu este de vina pentru lipsa patratelelor pe abdomen? Ei bine, nu! Grasimea ce se depune pe abdomen este grasime alba si ea depoziteaza energie – adica doar calorii.
  • Ce trebuie sa stii despre grasime? Grasimea alba contine calorii, grasimea maro te ajuta sa arzi calorii. Grasimea maro este un instrument metabolic ce te ajuta sa arzi grasime alba.

Cum poti sa ai mai multa grasime maro?

Stii bine ca grasimea alba se acumuleaza rapid! Cat ai zice… “tort”! Insa, iata ce trebuie sa stii despre grasime si despre cum poti acumula grasimea maro, atat de sanatoasa!

Nu e tocmai usor, dar nu e imposibil! Stratul de tesut adipos si depunderile de grasime depind de varsta ta, dar si de mediul in care traiesti. Daca stai in zone reci, depozitezi mai multa grasime maro folosita pentru a genera caldura. Daca e cald, grasimea maro scade, pentru ca nu ai nevoie de extra-caldura.

  • Sa stai “la rece” pare a fi solutia conform unui studiu. Temperatura de 17,5 grade la care au fost expusi participantii studiului timp de doua ore pe zi, timp de 6 saptamani, a dus, la terminarea studiului, la o scadere cu pana la 5% a grasimii albe.
  • Nu e necesar sa stai mereu in aceasta temperatura, insa sa dormi cu geamul deschis sau sa faci un dus rece te ajuta sa accelerezi metabolismul!

Sigur, poate nu e cea mai placuta experienta, insa asta inseamna o greutate corporala sanatoasa.

Citeste si: Topeste grasimea rapid consumand aceste bauturi delicioase!

Foto: Guliver