cum sa iti faci o rutina sportiva

Cum sa iti faci o rutina sportiva si sa te tii de sport in fiecare zi? Si, mai ales, in cat timp antrenamentul devine obicei? Descopera ce au de spus specialistii de la Elite Daily.

Sa-ti faci o rutina sportiva nu e usor, ba de-a dreptul provocator mai ales in zilele noastre, atat de pline. Iti faci abonament si te tii de sport insa in cateva saptamani deja renunti. “Nu mai merg azi, ajung maine” se transforma in saptamani si-apoi o iei de la capat.

Ti s-a intamplat si tie, sigur. Si, desi pentru unii mersul la sala este a doua natura, tie iti vine greu sa respecti programul. Descopera deci cum sa iti faci o rutina sportiva si in cat timp poti ajunge la performanta.

Cum sa iti faci o rutina sportiva – fa din asta un obicei

Repetitia este mama invataturii. Cu cat creezi acest automatism – sa zicem, dimineata mergi la sala – cu atat va deveni rutina. Atunci cand se instaleaza automatismul, nu mai exista obstacole care sa te scoata din rutina.

Conform unui studiu publicat de Jurnalul European de Psihologie Sociala dureaza aproximativ 66 de zile (de la opt pana la noua saptamani) pentru a-ti crea un obicei de orice fel. Iata deci cum sa iti faci o rutina sportiva: sa insisti si sa persisti pana cand se instaleaza obiceiul.

Specialistii in fitness spun, din observatii, ca dureaza de la sase pana la opt saptamani ca o rutina de devina obicei, intrucat corpul uman este reticent la schimbare. Asa ca, a dezvolta noi obiceiuri nu se va intampla peste noapte.

Sigur, nu toate zilele vor fi “cu chef” si nu in toate zilele vei fi atat de motivata, insa ambitia si insistenta te ajuta.

Insa, si pentru aceste zile, specialistii in fitness si nutritie au o solutie:

  • Planifica-ti antrenamentul in avans
  • Planifica-ti sesiunile de sport drept “intalniri” si adauga-le in agenda zilnica
  • Cum sa iti faci o rutina sportiva? Mergi la sala cu un prieten
  • Ajuta sa iti setezi teluri realiste
  • Asculta-ti corpul si trage de tine doar ca sa reusesti lucrurile pe care stii ca le poti face

Citeste si: Cafeina te ajuta cand faci sport? Mit sau exercitiile fizice chiar sunt mai eficiente?

Foto: Gulliver