Mai mult somn

Potrivit unui studiu, femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii, asa ca sunt indreptatite sa stea mai mult in pat. Studiul a fost facut pe un esantion de 210 barbati si femei de varsta mijlocie si a scos la iveala faptul ca femeile care dorm mai putin au mai multe probleme de sanatate decat barbatii care dorm mai putin. 

Starea de sanatate a multor femei este asociata cu lipsa somnului, care genereaza episoade de depresie, stari de anxietate sau crize de furie. Aceste stari nu au fost observate si in randul barbatilor care dorm mai putin, ceea ce a condus la concluzia ca femeile ar trebui sa doarma mai mult decat barbatii.

Femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii

Somnul este foarte important pentru sanatate. In timp ce dormi, cortexul, responsabil pentru memorie si comunicare, se decupleaza de la toate simturile si intra in modul de recuperare. Cu cat iti folosesti mai mult creierul pe parcursul zilei, cu atat mai mult ai nevoie de mai multe ore de somn. Femeile au atentie distributiva, putand sa faca mai multe lucruri in acelasi timp, asa ca isi folosesc creierul la capacitate maxima, lucru care nu se aplica si in cazul barbatilor. Asadar, femeile au nevoie de mai mult ore de somn.

De ce femeile trebuie sa doarma mai mult decat barbatii?

Creierul femeilor este diferit fata de cel al barbatilor, este mult mai complex si are nevoie de mai mult somn. In medie, femeile trebuie sa doarma cu 20 de minute mai mult decat barbatii, dar unele ar putea avea nevoie de mai multe minute de somn.

Nu poti sa ai un somn linistit daca nu iei pastile de dormit? Sunt si alte metode…

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver