Powered By:

Cauti o reteta inedita de desert pentru masa de Revelion, dar nu prea ai idei? Iti recomandam un cheesecake cu branza cottage si iaurt, intr-o varianta sanatoasa si absolut delicioasa!

Cu cheesecake-ul totul e mult mai simplu decat cu o prajitura normala. Mie asa mi se pare! Blatul se face foarte simplu – pui cativa biscuiti in blender si ii mixezi pana se faramiteaza. “Tapetezi” fundul unei tavi de tort cu ei, ii coci zece minute si gata blatul! Se obtine super simplu si fara batai de cap!

Crema de cheesecake la fel: eu obisnuiesc sa o fac in blender (e un secret pe care l-am invatat de la Jamie Oliver!), unde adaug toate ingredientele si mixez frumos pana se obtine o crema fina si catifelata. O torn peste blatul de biscuiti si bag totul la cuptor. Nu exista nimic mai simplu de atat, iar rezultatul final este nemaipomenit!

Cheesecake cu branza cottage – o alegere sanatoasa

Imi place acest cheesecake cu branza cottage din doua motive: se face cu branza cottage, care este o branza mai slaba in grasimi decat alte tipuri de branza, drept urmare are mai putine calorii si ajuta si la slabit. Pe langa branza, cheesecakeul mai contine si iaurt grecesc! Este cea mai buna varianta fiindca este bogat in proteine si mai sanatos decat iaurtul obisnuit. Ce mai e minunat la acest cheesecake cu branza cottage este ca nu contine deloc zahar fiindca l-am inlocuit cu un indulcitor natural pe baza de stevia, Green Sugar!

Ingrediente:

140 grame biscuiti graham sau biscuiti digestivi

1 lingurita de indulcitor Green Sugar

85 de grame de unt nesarat

½ lingurita de scortisoara

Pentru umplutura:

500 grame de branza cottage

200 grame de iaurt grecesc

2 oua

1 lingurita de indulcitor Green Sugar

2 lingurite de faina alba

1 lingurita de extract de vanilie

Preparare:

Intr-o tava rotunda, de tort, de 26 de centimetri, se asaza hartia de copt si se unge pe margini cu ulei, dupa care se lasa cuptorul la incins pana la 176 de grade.

Pune biscuitii in blender impreuna cu untul, indulcitorul Green Sugar si scortisoara si mixeaza-i pana obtii o compozitie faramicioasa. Toarna aceasta compozitie in tava si preseaza usor cu mainile pana o intinzi uniform.

Adauga in blender branza cottgae si iaurtul si pulseaza pana cand obtii o compozitie omogena. Separat, intr-un bol mic, amesteca ouale, siropul de artar si faina, dupa care adauga peste compozitia obtinuta anterior. Adauga si vanilia, amesteca, si apoi toarna compozitia in tava. Lasa cheesecake-ul la copt 50-60 de minute, pana cand se intareste bine.

Poti sa servesti cheesecake-ul cu fructe proaspete sau cu un sos de capsuni sau zmeura!

Incearca si aceste briose cu morcovi: o reteta fara gluten!

Foto: Guliver