ciocolata de casa cu ulei de cocos

Astazi iti propun un desert care iti trezeste toate simturile: ciocolata de casa cu ulei de cocos! Se prepara foarte repede, maximum 10 minute, dar este o minunatie. In plus, are un gust absolut delicios si creeaza dependenta.

Mie imi place foarte mult ciocolata, dar am decis sa nu mai cumpar sortimente de pe piata, contin foarte multe ingrediente care nu sunt naturale si nu sunt deloc sanatoase. In plus, imi place sa prepar deserturi in casa, iar aceasta ciocolata de casa cu ulei de cocos este absolut minunata.

Eu am preparat acest desert si cand au venit prietenele mele la mine si trebuie sa recunosc ca au fost mai mult decat incantate.

Ciocolata de casa cu ulei de cocos

Ciocolata de casa se prepara fara ingrediente artificiale si fara conservanti, ceea ce o face mult mai delicioasa si foarte sanatoasa. Daca iti place sa te rasfeti cu ceva dulce din cand in cand, aceasta este reteta perfecta pentru tine.

Ingrediente

300 g praf de cacao

150 ml ulei de cocos

stafide sau alune de padure

3 linguri miere

1 fiola extract de vanilie

Preparare:

Incinge uleiul de cocos intr-o tigaie de marime medie, dupa care adauga praful de cacao, mierea si extractul de vanilie. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. La final poti adauga cateva stafide sau jumatati de alune de padure (daca nu vrei sa consumi ciocolata simpla). Mai mult, daca vrei ca ciocolata de casa cu ulei de cocos sa fie mai gustoasa, poti adauga in compozitie si unt de arahide, scortisoara sau piper cayenne.

Pasul urmator este sa torni compozitia intr-o tava intinsa si foarte putin adanca sau intr-o tavita speciala pentru prepararea ciocolatei de casa, dupa care las-o la frigider timp de 1 ora.

Ciocolata se poate servi dupa ce s-a racit complet. Iti ajunge pentru mai multe zile si o poti servi oricand doresti, eu prefer sa o servesc dimineata, alaturi de o cana de ceai.

Vrei o reteta de tort inedita? Incearca acest tort raw vegan cu fructe de padure!

Foto: Guliver