Daca te tenteaza sa incerci o dieta raw vegana, chiar si pentru o perioada scurta de timp, e important sa faci diferenta intre ce este permis sa mananci si ce nu. Si desi alegerea iti apartine, daca ocolesti anumite alimente interzise, iti vei construi o dieta mai curata si mai sanatoasa!

dieta raw vegana conserve
Produsele procesate sunt alimente interzise in dieta raw vegana

Produsele procesate, interzise in dieta raw vegana

Dieta raw vegana pleaca de la urmatorul principiu: Consumul de fructe si legume, lastari, nuci si seminte, cereale, leguminoase boabe – toate crude, fara a fi gatite. Prepararea termica, in viziunea raw-foodistilor, distruge enzimele, vitaminele si mineralele pretioase din alimente.

In aceasta schema, produsele procesate nu-si au locul. E simplu de ghicit de ce: sunt alimente care au fost gatite, conservate, congelate, deshidratate si ambalate. Si pe deasupra, contin si o serie de ingrediente interzise: conservanti, E-uri, potentiatori de aroma, coloranti etc.

Dieta raw vegana – Tips: Inlocuieste mezelurile, conservele, produsele de patiserie preambalate, dulciurile, produsele fast-food, alimentele semipreparate congelate, sucurile cu si fara acid cu alimente cat mai proaspete.

Foto: Guliver