Daca te tenteaza sa incerci o dieta raw vegana, chiar si pentru o perioada scurta de timp, e important sa faci diferenta intre ce este permis sa mananci si ce nu. Si desi alegerea iti apartine, daca ocolesti anumite alimente interzise, iti vei construi o dieta mai curata si mai sanatoasa!

Produsele procesate sunt alimente interzise in dieta raw vegana

Produsele procesate, interzise in dieta raw vegana

Dieta raw vegana pleaca de la urmatorul principiu: Consumul de fructe si legume, lastari, nuci si seminte, cereale, leguminoase boabe – toate crude, fara a fi gatite. Prepararea termica, in viziunea raw-foodistilor, distruge enzimele, vitaminele si mineralele pretioase din alimente.

In aceasta schema, produsele procesate nu-si au locul. E simplu de ghicit de ce: sunt alimente care au fost gatite, conservate, congelate, deshidratate si ambalate. Si pe deasupra, contin si o serie de ingrediente interzise: conservanti, E-uri, potentiatori de aroma, coloranti etc.

Dieta raw vegana – Tips: Inlocuieste mezelurile, conservele, produsele de patiserie preambalate, dulciurile, produsele fast-food, alimentele semipreparate congelate, sucurile cu si fara acid cu alimente cat mai proaspete.

Foto: Guliver