Preferi apa carbogazoasa in locul celei plate pentru ca simti ca iti satisface setea mai bine? Desi hidrateaza ca si cea normala, apa carbogazoasa te baloneaza si iti poate exacerba anumite probleme digestive...

apa carbogazoasa pahar apa
Apa carbogazoasa poate da nastere unor probleme digestive

Apa carbogazoasa: de ce sa te feresti de ea

Apa carbogazoasa sau apa minerala este o apa plata de izvor careia i se adauga dioxid de carbon ca sa devina efervescenta. Desi are un efect mai racoritor decat apa plata, vine si cu unele dezavantaje, mai ales pentru cei cu probleme de digestie.

Cum functioneaza: Partea proasta este ca apa carbogazoasa continua sa faca bule si in stomac. Pe masura ce aerul se acumuleaza, incepi sa ai gaze si sa te balonezi puternic. Iar bulele de aer prinse in colon pot cauza flatulenta.

Centrul Medical al Universitatii din Maryland sustine ca metoda ideala de a reduce gazele este sa eviti toate bauturile carbogazoase.

Pentru cei care sufera de gastrita si ulcer, consumul de apa carbogazoasa este si mai problematic. Poate stimula stomacul sa produca acid gastric in exces, inrautatind simptomele de balonare, arsuri, gaze, deja existente.

Ai sau nu probleme de digestie, cel mai intelept este sa eviti sa bei astfel de apa. Alege-o pe cea plata in schimb, fiindca n-are niciun risc!

Citeste in continuare despre miturile legate de apa carbogazoasa.

Foto: Guliver