Produse sub lupa: ulei de canepa si seminte de canepa

Carmen Bruma, cunoscuta pentru promovarea unui stil de viata sanatos, a devenit imaginea brandului Canah, care este singurul procesator de seminte de canepa din Europa si primul producator de ulei de canepa din Romania.

In cadrul unui eveniment, care a avut loc saptamana trecuta, Carmen Bruma ne-a prezentat doua dintre produsele Canah, pe baza de canepa: seminte de canepa decorticate si ulei din seminte, presat la rece.

Carmen Bruma a gasit in uleiul din seminte de canepa si un aliat pentru o piele frumoasa

“Produsele din canepa sunt ingrediente minune in orice regim alimentar deoarece reprezinta surse vegetale de acizi grasi, antioxidanti, vitamine, minerale, fibre si o sursa completa, echilibrata si lipsita de gluten de aminoacizi esentiali. In plus, eu am gasit in uleiul de canepa un aliat perfect al pielii, datorita compozitiei bogate in acizi grasi necesari pentru mentinerea sanatatii si a flexibilitatii membranelor celulare”, spune Carmen Bruma.

Vedetele prezentarii au fost, insa, micutele seminte de canepa, despre care Carmen a marturisit ca le consuma de cativa ani buni pentru potentialul lor nutritiv. Semintele de canepa sunt bogate in proteine (au 30% proteina completa), acizi grasi esentiali, printre care omega 3 si omega 6, fiind si o sursa de vitamine din complexul B-urilor, B1, B2, B3 si B6. Semintele de canepa pot fi consumate la micul dejun, cu iaurt si cereale, pot fi presarate peste salate sau pot fi adaugate la diferite tipuri de sosuri (spre exemplu, celebrul guacamole se “asorteaza” perfect si cu niste seminte de canepa).

Trebuie sa stii insa ca aceste seminte de canepa nu au nicio legatura cu semintele de canepa care produc efecte halucinogene, poate doar ca se trag din aceeasi familie. In timp ce canepa folosita ca si stupefiant contine in cantitati mari un compus care ii da efectul halucinogen (undeva la 90%), semintele de canepa contin doar 0,001 din acel compus.

Produse pe baza de canepa care pot fi integrate intr-un stil de viata sanatos

Daca te tenteaza produsele din seminte de canepa, mai poti alege dintre fibre de canepa, foarte bune daca ai probleme cu tranzitul digestiv; pudra proteica de canepa, ce contine 50% proteina completa si este bogata in calciu, fier, potasiu, pe care o poti combina cu delicioasele smoothie-uri pe care ti le faci; faina de canepa pe care o poti folosi la dulciuri de casa, ulei de canepa pe care il poti adauga la salate si chiar lotiune pe baza de canepa pentru femeile cu piele sensibila.

Foto: PR