cand incepi o dieta

Trebuie sa slabesti! Dar, stai, urmeaza concediul si, la sfarsitul lunii, mergi la o petrecere. Cand e ziua potrivita sa incepi o dieta?

Cand vine primavara, schimi garderoba si constati ca ai pus cateva kilograme in plus. Iti propui sa slabesti, dar parca nu esti chiar asa hotarata. Mai e mult pana vine vara, iti spui. Trec zilele si te trezesti in luna mai. Tocmai cand voiai sa iti faci curaj pentru noua ta dieta, iti dai seama ca peste o saptamana pleci intr-un city break la Barcelona. Mai amani putin.

La intoarcere, primesti o invitatie la o petrecere. Si acolo se mananca, deci mai stai putin. Trece petrecerea si vine vara! Inghetata, concediu, cocktailuri. Nu-ti mai arde de dieta. Vrei sa te simti libera macar vara asta. In fond, te gandesti, si la toamna poti slabi. Dar cand e momentul potrivit sa incepi o dieta? Exista asa ceva?

Astrologii cred ca momentul perfect in care sa incepi o dieta este atunci cand e luna noua.

Incepi o dieta de luni!

Cele mai multe femei sunt de acord ca ziua de luni este cea mai potrivita sa incepi o dieta. Nu esti de acord? De cate ori nu ti-ai spus tu insati ca “de luni…”? Chestiunea legata de ziua de luni este ca vine dupa un weekend in care, cel mai probabil, ai mancat pe saturate. In plus, te-ai odihnit si ai energie sa incepi ceva nou. Cum ar fi efortul sa te abtii de la a manca orice, fara sa te gandesti. Cand esti obosita, undeva spre sfarsitul saptamanii, nu mai ai chef sa te gandesti si la dieta. Vrei doar sa vina weekendul si sa te relaxezi. Iar dieta e un stres pe care nu ti-l doresti joia sau vinerea.

Cand treci printr-o schimbare majora

Ai inceput de curand un job nou? Te-ai mutat intr-o alta casa sau ti-ai facut prieteni noi? Daca da, atunci aceasta s-ar putea sa fie cea mai buna perioada in care sa te apuci sa tii o dieta, spune doctor Kevin Soden, citat de Sharecare.com. Exista studii care sustin ca in perioada in care trec prin schimbari intense, oamenii sunt mai dispusi sa incerce lucruri noi. Cercetarea, realizata pe studenti, a aratat ca subiectii care treceau prin tot felul de schimbari in vietile lor au fost mai deschisi catre noi experiente: au incercat mancaruri noi, produse noi, au vizitat locuri noi si au ascultat muzica noua. Asa ca, daca treci printr-o schimbare, profita de ea si schimba-ti si stilul de viata. Tine o dieta si apuca-te de sport.

Cand e luna noua

Astrologul Jenny Lynch considera ca momentul perfect in care sa incepi o dieta este atunci cand e luna noua. In niciun caz sa nu fie luna plina, spune astrologul, citat de Howcast.com. In timp ce luna plina iti da ocazia sa termini ceva, sa aduni roadele muncii de pana acum, luna noua iti ofera energia de care ai nevoie pentru a incepe ceva nou. Potrivit blogului astrofotografieluna.blogspot.ro, in Romania, in urmatoarea perioda, luna noua va fi pe 14 august si pe 13 septembrie.

Today.com mai scrie ca zile potrivite ca sa incepi o dieta ar mai fi: prima zi a fiecarei luni, prima zi din an sau ziua care urmeaza aniversarii tale, cand faci bilantul realizarilor din ultimul an.

Acum, ca stii cand e mai bine sa incepi o cura de slabire, afla cum poti sa tii o Dieta raw pentru 30 de zile: detox, slabire si energie.

Foto: Guliver