Vegetalele care te ajuta

Dintre toate dietele si programele concepute pentru eliminarea kilogramelor in plus, urmarea regulilor alimentatiei raw este, de departe, cea mai usoara si eficienta metoda atunci cand vrei sa slabesti usor. Uitam de multe ori numarul de calorii pe care le putem asimila prin simplele metode de procesare termica. Prin prajire, de exemplu, se pot adauga pana la 25% mai multe calorii unui ingredient. Chiar si studiile de laborator au confirmat faptul ca o alimentatie crudista ajuta organismul sa elimine excesul de grasimi.

Care sunt alimentele pe care trebuie sa te axezi?

Raspunsul este cat se poate de simplu: vegetalele cu frunze cat mai inchise la culoare. Nutritionistii le recomanda pentru sanatatea intregului organism, dar sunt benefice si in controlul greutatii. Motivul? Sunt bogate in vitamine si au o valoare nutritionala extraordinara, sunt generoase in fibre si stimuleaza eliminarea toxinelor.

Daca esti adepta meselor planificate si a cumparaturilor ce au la baza o lista presatbilita, este indicat sa iesi putin din rutina acestui obicei, iar la raionul de vegetale sa te lasi ghidata de simturi pentru a selecta tot ce iti surade. Alege legumele inchise la culoare, cu pigmenti vii si frunze proaspete – este important ca mancarea cruda (pe care o poti prepara intr-o multime de feluri) sa te atraga si vizual. Iti recomandam sa incepi acest proces de testare cu diferitele soiuri de varza si cu frunzele de papadie – amandoua recunoscute pentru beneficiile aduse siluetei.

Cu atat de multe metode de a slabi la dispozitie – multe dintre acestea nesigure si cu potentiale riscuri pentru sanatate – alimentatia raw este alternativa ideala. Mai mult, o alimentatie crudista poate fi cu adevarat placuta si in calatorii, cand poti profita de contactul cu alte ingrediente si arome, care asteapta sa le descoperi.

Primele rezultate vizibile pot fi constate dupa doar cinci zile de alimentatie raw, iar beneficiile majore vor fi sustinute si sporite de fiecare zi adaugata acestora. Incearca – iti poate schimba viata!

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Guliver.