boli cardiovasculare mancare

Ti-ai putea scadea sansele de a suferi din cauza unei boli cardiovasculare alegand o salata care sa contina neaparat spanac si ulei de masline!

Poate nu te gandesti momentan la boli cardiovasculare, insa atunci cand te confrunti cu aceasta problema este deja prea tarziu. Mai bine previi decat sa tratezi, iar una dintre metodele prin care poti face asta este o simpla… salata.

Departamentul de biochimie cardiovasculara de la King’s College London a ajuns la concluzia ca uleiul de masline combinat cu anumite verdeturi (ideal ar fi sa fie spanac) ajuta la scaderea tensiunii sanguine.

Boli cardiovasculare – Ingrediente pentru salata care te feresc de afectiuni

Cercetatorii au examinat alegerile alimentare ale unui grup de femei sanatoase si tinere pe o perioada de opt ani si au comparat alegerile lor cu riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Femeile care au consumat pe zi cel putin doua cesti de verdeturi si doua linguri si jumatate de ulei de masline au avut cele mai mici rate de boli de inima de toate.

Si varza alba si rosiile te protejeaza de afectiunile inimii

Cel mai probabil acest lucru se datoreaza vitaminelor B, grasimilor sanatoase, vitaminelor antioxidante, cum ar fi C, E si beta-carotenul prezente in acest duo de exceptie. Spanacul nu reduce doar posibilitatea aparitiei unei boli cardiovasculare, dar creste si speranta de supravietuire in cazul unui atac de inima.

Boli cardiovasculare – Cum te protejezi

Nutrientii din frunzele verzi si din uleiul de masline ajuta pe foarte multe planuri. Ei conduc la scaderea inflamatiilor care pun in pericol inima si previn depunerile pe artere.

Uleiul de masline si verdeturile nu sunt singurele ingrediente pentru salata care-ti intaresc inima.  Si varza alba si rosiile crude au fost asociate cu rate mai mici de boli cardiovasculare. Si-n general legumele proaspete pot face minuni pentru inima ta si starea ta generala de sanatate. Asa ca nu mai fi reticenta cand vine vorba de salate. Si retine, cu cat folosesti mai multe legume in ele, cu atat e mai bine.

Foto: Thinkstock