Recunoaste! Cele mai bune gustari cu proteine pentru vegetarieni nu numai ca trebuie sa-ti dea necesarul zilnic de nutrienti, dar este important sa fie si gustoase.

Si nu conteaza ca vorbim despre gustari cu proteine pentru vegetarieni dulci sau sarate! Ca sa-ti usurezi dieta si, chiar, sa te bucuri de ea, e esential sa-ti faci gustari pe care sa le mananci cu placere.

Proteine pentru vegetarieni – Tips: In afara de gustarile zilnice, asigura-te ca mananci suficiente proteine vegetale la mesele de peste zi! Necesarul zilnic pentru o femeie adulta este de 46 de grame.

Proteine pentru vegetarieni si reversul monedei

Daca nu consumi suficiente proteine te poti confrunta cu stari neplacute de oboseala si chiar scaderea imunitatii. In cazurile mai grave, se poate ajunge chiar la deficit, dar sa nu ne gandim pana acolo! Iata 4 gustari cu proteine pentru vegetarieni ce iti pot echilibra dieta.

Proteine pentru vegetarieni – 1. Milkshake cu tofu moale si vanilie

Combina in blender ½ ceasca de tofu moale, 1 ceasca de lapte de soia, 1 banana medie, 2-3 capsuni si ½ lingura de unt de arahide. Pulseaza 1 minut pana obtii o compozitie fina. Poti indulci milkshake-ul cu putin nectar de agave daca simti nevoia.

Foloseste, neaparat, tofu moale fiindca are o consistenta cremoasa, numai buna pentru milkshake. ½ ceasca de tofu moale (124 de grame) contine in jur de 8 grame de proteine.

Laptele de soia si untul de arahide sunt si ele bogate in proteine vegetale.

Nu mananca prea multe gustari zilnic, fiindca te poti ingrasa din cauza caloriilor!

Proteine pentru vegetarieni – 2. Prajiturele cu chia, ovaz si merisoare

Ingrediente: 3 linguri de chia, 6 linguri de suc de lamaie, 1/5 ceasca de faina de ovaz, ½ ceasca de fulgi de ovaz, 1 lingurita de praf de copt, ½ lingurita de sare, 1/5 ceasca de fulgi de cocos, ½ ceasca de agave, 4 linguri de ulei de cocos, ½ ceasca de merisoare.

Preincalzeste cuptorul la 176 de grade si imbraca o tava cu hartie de copt.

Amesteca semintele de chia cu sucul de lamaie. Separat, amesteca faina de ovaz cu fulgii de ovaz, praful de copt, sare, merisoarele uscate si fulgii de cocos.

Intr-un alt bol, combina uleiul de cocos topit cu agavele. Adauga semintele de chia si toarna aceasta compozitie peste ingredientele uscate. Amesteca bine, pune compozitia in tava si coace prajitura 20 de minute.

Semintele de chia contin un procent de 20% de proteine si aminoacizi esentiali.

Proteine pentru vegetarieni – 3. Naut sarat

Ai nevoie de 2 cesti de naut la conserva, 3 cesti de otet alb, 1 lingurita de sare de mare grunjoasa, 2 lingurite de ulei de masline extravirgin.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Fierbe nautul in otet cu un praf de sare, scurge-l si lasa-l sa se raceasca 30 de minute.

Imbraca o tava cu hartie de copt, pune nautul pe ea, stropeste-l cu uleiul de masline si cu sarea si amesteca cu mainile. Coace boabele de naut 30 de minute pe o parte si inca 30 de minute pe cealalta.

Nautul este mega-bogat in proteine – 1 ceasca contine in jur de 14 grame.

Foto: Guliver