Daca te-ai plictisit de limonada clasica, cu menta, miere si cam atat, atunci trebuie sa incerci ceva si mai bun: limonada cu pepene rosu. Am descoperit-o la una dintre terasele mele preferate din Bucuresti si de atunci nu trece saptamana in care sa nu-mi prepar cateva „doze”!

Dupa ce am incercat-o in Gradina Floreasca am zis ca trebuie s-o prepar si eu acasa. Asa ca am cautat o reteta online, iar prima aparuta a fost cea a Marthei Stewart pe care am si testat-o!

Ingrediente pentru limonada cu pepene rosu

Sucul de la doua lamai galbene
1 cana cu frunze proaspete de menta
8 linguri de miere
O jumatate pepene verde de marime medie fara seminte (cam 4 kilograme), decojit si cu interiorul taiat cubulete

Cum o prepari

Amesteci usor sucul de lamaie cu mierea si cu menta. Bagi intr-un blender bucatile de pepene rosu si amesteci pana cand acestea se transforma intr-un lichid omogen. Strecori printr-o sita fina sucul astfel obtinut intr-un vas si adaugi apoi si sucul de lamaie. Amesteci din nou si bagi vasul la frigider. Ar trebui sa obtii cam 8 pahare de limonada cu pepene rosu, numai bune de servit cu cuburi de gheata.

Sfat: Daca dupa ce ai amestecat piureul de pepene rosu cu sucul de lamaie ti se pare ca limonada ta are o consistenta prea densa mai poti adauga putina apa.

Truc de servire: Inlocuieste paharele clasice cu borcane transparente!

Foto: Thinkstock