gofre de post frisca de cocos fructe
Powered By:

Tii post si nu mai stii ce sa mananci la micul dejun? Iti facem noi o recomandare… de o sa te lingi pe degete: gofre de post super-pufoase cu un topping din frisca de cocos si fructe aromate! O nebunie!

In post, ne simtim limitate fiindca nu prea putem sa mancam dulciuri. Dar asta e doar o falsa impresie! Exista atat de multe variante de dulciuri de post, absolut incredibile, pe care le poti testa! Dar pentru asta, normal ca trebuie sa-ti faci o mica documentare!

Gofre de post in varianta sanatoasa!

Astazi am facut-o noi pentru tine si am gasit o reteta incredibila de gofre de post! Iti dam un tips: gasesti dulciuri de post pe blogurile vegane! Veganii si vegetarienii inlocuiesc laptele, untul, ouale cu ingrediente naturale. Nu doar ca sunt de post, dar sunt si mai sanatoase!

Ce e minunat la aceasta reteta de gofre de post, e ca o poti face oricand ai pofta de dulce, nu mai in post! Este foarte sanatoasa: se face cu o parte de faina integrala si nu contine zahar! Daca nu mananci deloc faina alba, poti folosi numai faina integrala!

Ingrediente:

1 ½ ceasca de lapte de migdale, la temperatura camerei

1 ½ lingura de suc de lamaie

1 ceasca de faina alba

1 ceasca de faina integrala

2 ½ lingurite praf de copt

2 linguri de seminte de in macinate

½ lingurita de scortisoara

½ lingurita de indulcitor Green Sugar

un praf de sare

¼ ceasca de ulei de cocos topit

½ lingurita de vanilie

Pentru topping:

½ conserva de lapte de cocos

¼ lingurita de indulcitor Green Sugar

fructe: capsuni, zmeura, mure, merisoare

Preparare:

Incalzeste forma de gofre.

Amesteca laptele de migdale cu sucul de lamaie si da-l deoparte.

Separat, amesteca cele doua tipuri de faina, praful de copt, semintele de in macinate, scortisoara, indulcitorul Green Sugar si un praf de sare.

Adauga laptele de cocos topit si vanilia in laptele de migdale si amesteca. Apoi, toarna laptele peste faina, amestecand bine ca sa dizolvi cocoloasele care se formeaza. Cel mai indicat este sa incorporezi laptele putin cate putin. Atentie! Nu amesteca prea mult aluatul fiindca se poate lasa.

Inainte sa te apuci sa coci gofrele, fa si frisca de cocos – gofrele se fac foarte repede si trebuie sa fie si frisca gata ca sa le mananci calde!

Pentru frisca: pune intr-un bol laptele de cocos, foloseste doar partea solida nu si lichidul din cutie. Adauga indulcitorul Green Sugar si incepe sa bati laptele cu un mixer pana obtii o frisca densa si pufoasa, in jur de patru-cinci minute. Pune-o apoi la frigider ca sa nu se lase!

Unge forma de gofre cu ulei vegetal si pune compozitie in ea. Coace gofrele – trebuie tinute cam un minut pe fiecare parte, dar asta depinde de aparatul de gofre pe care il ai acasa. Ca sa-ti dai seama daca gofra s-a copt, ar trebui sa fie crocanta pe margine.

Serveste gofrele imediat cu frisca de cocos si fructe!

Iata si o alta reteta de post pe care noi o iubim: briose cu banane!

Foto: Guliver