Millennials mananca mai sanatos

Numita si generatia Y, Millennials se refera la persoanele nascute in perioada 1980-2000. In mod surprinzator, cei care se afla in aceasta categorie de varsta au o alimentatie mai buna decat predecesorii lor, iar un studiu recent arata ca Millennials mananca mai sanatos decat inaintasii lor si au un apetit mai mare pentru fructe si legume, scrie huffingtonpost.com.

Nu e un secret ca multi americani dau rateuri cand vine vorba de a respecta sfatul mamei de a manca sanatos, adica sa introduca in meniul zilnic multe legume si fructe. De fapt, lucrurile nu stau mai bine nici la noi in tara. In mod normal, ar trebui sa mancam doua sau chiar trei cani de legume pe zi, pentru a beneficia de elementele lor nutritive, in special de potasiu si de fibre, dar si de vitaminele esentiale pentru buna functionare a organismului.

Millennials mananca mai sanatos decat predecesorii lor

O firma care se ocupa cu cercetarea pietei din SUA a analizat preferintele diverselor categorii de varsta in ceea ce priveste alimentatia. Astfel, in urma studiului, s-a ajuns la concluzia ca Millennials mananca mai sanatos decat predecesorii lor. Mai exact, consumatorii cu varste mai mici de 40 de ani au in farfurie cu 52% mai multe legume proaspete si 59% mai multe legume congelate decat consumau cei de varsta lor cu un deceniu in urma.

David Portalatin, analist de piata si vicepresedinte al unei firme care a analizat obiceiurile alimentare ale americanilor timp de 30 de ani, spune ca Millennials mananca mai sanatos decat predecesorii lor, in sensul ca acestia prefera mancarea proaspata, bio si de sezon, in detrimentelor produselor de fast food. El a punctat pentru Huffingtonpost faptul ca a crescut consumul de legume si vegetale in randul tinerilor nascuti in perioada 1980-2000 si estimeaza ca pe viitor acesta va fi chiar si cu 10% mai mare decat in prezent.

Obezitatea, in continuare o problema de sanatate frecventa

Cu toate acestea, tot mai multe persoane au probleme cu greutatea la nivel mondial, iar multe nu consuma deloc legume, chiar daca traiesc in tari dezvoltate si castiga destul de bine astfel incat sa isi permita sa se hraneasca sanatos. Desi rezultatele acestei cercetari sunt imbucuratoare, nutritionistii din intreaga lume trag in continuare semnale de alarma in ceea ce priveste obezitatea in randul tinerilor.

Daca ti-a placut articolul cu studiul care arata ca Millennials mananca mai sanatos decat predecesorii lor, citeste si: Generatia Millennials. 9 motive pentru care tinerii nu mai fac copii

Foto: Guliver