pizza cu blat de conopida

Extra-fibre, gust savuros si o portie buna de sanatate: aceasta pizza cu blat de conopida este un rasfat perfect pentru zilele reci de iarna.

Cheia ca sa iti iasa aceasta pizza cu blat de conopida este sa fii atenta sa scurgi bine de lichid conopida fiarta. Astfel vei obtine o crusta crocanta, rezistenta, care va sustine toppingurile sanatoase. Daca ai timp, inainte de a pregati aceasta reteta de pizza vegana, lasa legumele in apa rece, cu gheata. Astfel, acestea vor deveni extra crocante. Doar ai grija sa inmoi sfecla separat, pentru ca legumele sa nu se coloreze.

Ingrediente pentru pizza cu blat de conopida:

  • 1 conopida mare, careia i-ai scos miezul si ai separat-o in buchetele
  • Sare Kosher
  • Piper
  • 1 ½ cesti de faina de migdale
  • 3 oua mari, batute usor
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 3 lingurite de ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi, ras fin
  • 1 lingurita de zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • 3 cesti de verdeturi: kale, rucola, salata
  • 1 bulb mic de fenicul, caruia i-ai scos miezul si l-ai taiat in felii
  • 3 ridichi feliate
  • ½ sfecla mica, curatata si taiata fin
  • ½ ceasca de masline fara samburi
  • ¼ ceasca frunze de fenicul tocate fin
  • ¼ ceasca de ceapa verde, taiata marunt

Pentru a pregati aceasta pizza cu blat de conopida, preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune o foaie de copt intr-o tava. Lasa conopida in blender si toaca bine, pana cand obtii o crema fina. Transfera intr-un vas termorezistent, adauga 2 lingurite de sare si ½ lingurita de piper. Lasa timp de 5 minute sa se coaca, la foc tare. Scoate vasul de la cuptor si pune amestecul cu conopida intr-un prosop de bucatarie, cand s-a racit. Apoi stoarce pana cand ramane conopida fara lichid. Iti vor ramane aproximativ patru cesti.

Toarna conopida in bol si amesteca faina de migdale, ouale, parmezanul. Aluatul se va ingrosa usor.

Pentru a completa reteta de pizza cu salata, intr-un bol mic mixeaza o lingurita de ulei de masline cu usturoiul. Pune amestecul cu conopida in tava si preseaza pana obtii un aluat de jumatate de centimetru. Coace crusta pentru pizza cu blat de conopida timp de 20 de minute. Apoi, dupa ce il scoti de la cuptor, unge blatul cu uleiul cu usturoi. Pune din nou la cuptor si mai coace pana la 10 minute, pana cand obtii o crusta aurie. Scoate blatul cu hartia de copt si lasa-l la racit.

Intr-un alt bol, amesteca zeama de lamaie cu celelalte doua lingurite de ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga salata, feniculul, ridichile, morcovii, sfecla si maslinele. Amesteca bine asa incat uleiul sa cuprinda toate legumele. Asezoneaza cu sare si piper. Pentru a servi, taie blatul in bucati, pune amestecul de legume si condimenteaza cu fenicul si ceapa verde.

Citeste si: Cheesecake vegan cu dovleac. Invata sa il faci fara coacere!

Foto: Guliver/Instagram