Budinca de orez este o reteta cu un aport minim de zahar si nu contine grasimi adaugate. Seamana cu orezul cu lapte, dar este mult mai gustoasa si are mai putine calorii.

In ceea ce priveste latura practica pe care o are budinca de orez, afla ca o poti lua cu incredere la pachet pentru o gustare la serviciu sau, pur si simplu, o poti pregati familiei pentru micul dejun.

Cardamonul, ingredientul vedeta al retetei de budinca de orez, apartine aceleiasi familii ca si ghimbirul sau curcuma. Cardamonul isi are originea in India si Sri Lanka, dar este, de asemenea, cultivat si in Guatemala, Mexic, Indonezia si alte zone din sudul Asiei.

Budinca de orez

INGREDIENTE

1/2 cana de orez fiert (brun sau alb)
4 cani cu lapte integral sau cu lapte de migdale
1/4 ceasca cu migdale crude (aproximativ 20 de migdale)
1/4 cana cu stafide
1/4 cana cu coacaze
2-4 linguri cu zahar brun sau sirop de artar (sirop de agave)
6 pastai de cardamon verde
1 baton de scortisoara
1 baton de vanilie

PREPARARE

Migdalele se pun in apa clocotita, cat sa fie acoperite, se stinge focul si se lasa un minut. Se scurge lichidul fierbinte si se adauga apa rece. Dupa ce migdalele s-au racit, se indeparteaza coaja fiecarui sambure. Se amesteca (in blender) cu 1/2 cana de lapte pana la omogenizare.

Se pun toate ingredientele intr-o cratita de 6 litri. Se dau in clocot, apoi se micsoreaza intensitatea flacarii aragazului si se lasa la fiert. Eventualele cocoloase se paseaza cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri. Se acopera si se lasa budinca la fiert timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand, pana se obtine consistenta dorita.

Tine cont de faptul ca budinca de orez va deveni mai consistenta odata ce se raceste, asa ca nu trebuie sa exagerezi cu fierberea.

Informatii nutritionale pentru o portie

Calorii: 229, Carbohidrati, 31g, Grasimi: 8 g, Proteine: 10g

Mai multe retete sanatoase care te vor ajuta sa slabesti frumos gasesti in cartea “Mananca si arata bine!”, de Andreea Raicu, pe care o poti comanda online AICI

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!