Pentru multi, duminica este ziua pe care, de regula, o petrec in familie. Preferatele mele sunt duminicile in care, dupa o plimbare in parc sau oriunde in natura, revin acasa si lenevesc pe canapea, citind sau vizionand un film. Da, pentru mine duminicile nu sunt facute sa gatesc, asa ca varianta de pizza thailandeza cu curry mi se pare cea mai buna alegere de meniu de sfarsit de saptamana.

Dintre toate variantele de pizza vegetariana, pizza thailandeza cu curry mi se pare cea mai gustoasa, deoarece combina perfect aromele si gusturile puternice ale condimentelor asiatice cu ingrediente cu arome discrete. Pe scurt, este combinatia perfecta dintre dulce si picant.

Un alt plus este acela ca timpul de preparare este destul de redus – 20 de minute -, iar numarul de felii de pizza – opt – este suficient sa va sature pe amandoi. Cel putin.

Pizza thailandeza cu curry

INGREDIENTE

1 blat de pizza semipreparat (insa iti poti prepara tu singura blatul din 1/2 ceasca de apa calduta, 2 lingurite de drojdie, 2 cesti de faina, 1 lingurita de sare, 3 linguri de ulei de masline)
1/4 ceasca de faina de porumb
5 lingurite de sos de soia dulce
2 catei de usturoi, pisati si usor caliti
1/3 de felie de tofu tare si scursa bine de zeama, taiata in feliute subtiri
1/2 de ceasca de sos rosu de curry
2/3 de ceasca de branza mozzarella
1/2 de ceasca de morcovi taiati in feliute subtiri
1/2 de ceasca de ardei gras galben, taiat in fasii subtiri
1 ceasca de rosii prunisoare sau rosii cheri taiate in jumatati sau sferturi, in functie de marime
1 ceasca de castraveti curatati de coaja si feliati

PREPARARE

Preincalzeste cuptorul la cea mai inalta treapta.
Presara in tava de pizza faina de porumb si apoi intinde bine blatul de pizza, pana cand acopera intreaga suprafata a tavii.

Intr-un bol, amesteca sosul thailandez dulce de chili si usturoiul calit, iar cand aceste doua ingrediente s-au combinat, intinde compozitia astfel formata peste blatul de pizza.

Intr-un alt bol, amesteca sosul de curry cu  tofu si lasa compozitia deoparte.

Ca topping pentru pizza thailandeza cu curry foloseste mozzarella, ardeiul galben, rosiile, tofu care a fost amestecata cu sosul de curry, morcovii feliati si castravetele.

Puna pizza in cuptor, avand grija sa o pozitionezi pe la jumatatea acestuia, astfel incat caldura sa fie distribuita in mod egal. Lasa pizza sa se coaca aproximativ 15 minute, pana ce legumele s-au patruns suficient iar blatul devine usor auriu.

Scoate pizza din cuptor si las-o aproximativ cinci minute sa se odihneasca inainte sa o tai in felii.

Daca iti doresti un aspect mai “fresh” pentru pizza thailandeza cu curry, poti adauga castravetele dupa ce aceasta a fost scoasa din cuptor.

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!