Zmeura si ciocolata alba fac o combinatia perfecta

Ai incercat vreodata sa faci acasa mousse de ciocolata alba? Desi ti se poate parea o reteta dificila pentru ca are un nume cam pretentios, este, de fapt, unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poti prepara. Mai mult decat atat, cele 30 de minute destinate prepararii vor fi o adevarata relaxare.

Ti-am mai prezentat mai demult o reteta de mousse de ciocolata cu vin alb si pere, din cartea Andreei Raicu, Mananca si arata bine!, dar astazi m-am gandit sa-ti impartasesc si o reteta de mousse de ciocolata alba.

Cheia acestui deliciu este sosul de zmeura, acrisor si racoritor, care se combina perfect cu gustul dulce si laptos al ciocolatei albe.

Mousse de ciocolata alba cu zmeura este un desert fabulos. Trebuie sa te limitezi insa la o singura portie pentru ca este destul de caloric (ciocolata alba este de vina) si iti poate dauna la silueta.

Ingrediente:

– o ceasca de zmeura congelata (sau fructele tale preferate)

– 2 linguri de zahar alb

– 2 linguri de lichior de portocale

– 1 si 1/4 ceasca de frisca lichida

– 170 de grame de ciocolata alba, rupta bucatele

– zmeura pentru decor

Preparare:

Pune zmeura, zaharul si lichiorul de portocale intr-un blender si fa un sos cremos. Mai pastreaza putina zmeura si pentru decorat.

Intr-o cratita mica, la foc mediu, incalzeste 1/4 din frisca lichida si ciocolata alba, amestecand constant pana cand ciocolata se topeste in totalitate. Lasa compozitia aceasta sa se raceasca. Cand este calduta, adauga o lingura de sos de zmeura si toarn-o intr-un bol.

Separat, intr-un alt bol, bate frisca lichida ramasa si adaug-o peste mixtura de ciocolata alba topita. Amesteca incet, astfel incat cele doua compozitii sa se omogenizeze bine.

Toarna mousse-ul de ciocolata alba in niste paharele, iar deasupra pune sosul de zmeura (cam doi-trei centimetri de sos pentru fiecare pahar) si decoreaza cu cate zmeura. In functie de cum iti place, poti aranja mousse-ul si in straturi: un strat de mousse de ciocolata alba, iar apoi un strat de sos de zmeura.

Daca esti atenta la silueta manca ciocolata alba doar cand prepari acest mousse de ciocolata. In rest, opteaza pentru ciocolata neagra, mult mai sanatoasa!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver