ardei umpluti cu cuscus

Nu mai stii ce sa gatesti? Iti dam noi o idee: ardei umpluti cu cuscus si linte! Sunt absolut deliciosi si inlocuiesc cu succes ardeii umpluti cu orez, care nu sunt chiar asa de sanatosi.

M-am indragostit de acesti ardei umpluti cu cuscus si linte, mai ales ca se potrivesc foarte bine si cu regimul meu alimentar – sunt atenta sa nu mai mananc atat de multe cereale rafinate! Asa ca am dat orezul alb (ce idee buna!) pe cuscus si linte! Nu stiu daca le-ai incercat pana acum, dar sunt doua cereale extrem de satioase, care te ajuta sa mananci sanatos si sa-ti si placa.

Ardei umpluti cu cuscus si linte fara coacere in cuptor

Reteta de ardei umpluti cu cuscus si linte e mult mai simpla decat reteta clasica pe care o stim de la mamele noastre. Ardeii se coc in cuptor, iar apoi se umplu cu aceasta compozitie minunata de cuscus si linte. Lintea se fierbe usor – in jumatate de ora in apa sau supa de legume. Cuscusul nu necesita fierbere, acesta se “umfla” in doar cinci minute cand pui apa calda peste el. Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti un sos cu care se “asezonezi” cuscusul si lintea. Iti spunem tot ce trebuie sa stii!

Ingrediente:

4 ardei grasi rosii mari

2 linguri de ulei de masline

sare si piper

Linte

½ ceasca de linte

1 foaie de dafin

Cuscus

1 lingura de ulei de masline

1 ceapa mica

1 morcov mic

2 catei de usturoi

1 rosie mare

½ ceasca de cuscus

½ ceasca de apa sau supa de legume

Mai ai nevoie de:

½ ceasca debranza feta

o lingura de ulei de masline

o lingura suc de lamaie

o lingura de busuioc tocat

sare si piper

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade; imbraca o tava cu hartie de copt. Taie ardeii pe din doua si pune-i in tava; stropeste-i cu doua linguri de ulei de masline si asezoneaza-i cu sare si piper. Coace-i 25 de minute.

Intre timp, pune lintea cu apa (sau supa de legume) si cu foaia de dafin intr-o oala. Fierbe-o pe foc mediu – cand a dat in fiert, redu flacara si gateste-o 25 de minute. Scurge-o de apa la final.

Incalzeste o lingura de ulei de masline, adauga ceapa tocata si morcovul rondele subtiri. Presara un praf de sare deasupra. Gateste-le 8-10 minute pana cand se inmoaie. Adauga usturoiul si rosia, taiata cubulete, si mai gateste inca doua-trei minute. Ia compozitia de pe foc si adauga cuscusul si o jumatate de cana de apa. Acopera si las-o deoparte cinci minute.

Intr-un bol, combina lintea cu cuscusul. Adauga branza feta faramitata, o lingura de ulei de masline, o lingura de suc de lamaie, o lingura de busuioc tocat, sare si piper dupa gust. Amesteca. Umple ardeii cu aceasta compozitie si serveste-i calzi!

Mai poti face ardei umpluti si cu ciuperci!

Foto: Guliver