Un desert care este gata in mai putin de 10 minute

Bananele sotate sunt absolut delicioase, mai ales cand cu rom, miere si scortisoara. Iti spunem un truc ca sa echilibrezi gustul dulce al bananelor; serveste-le cu o portie de inghetata de vanilie. Este un vis!

Cand vrei sa prepari banane sotate cu rom nu trebuie sa fii in timpul unei cure de slabire si nici imediat dupa una. Te atentionam de la inceput pentru ca n-ai nicio sansa sa scapi fara sa contorizezi un numar destul de insemnat de calorii. Cam orice ingredient din acest desert divin contine mult zahar. Mierea este miere, romul ingrasa pentru ca este bautura alcoolica, iar bananele se numara printre fructele cu cea mai mare cantitate de fructoza.

Nu vrem sa te sperii, dar daca cand pregatesti acest desert trebuie sa o faci responsabil! Daca tii cura, amana momentul iar daca nu rezisti pana la finalul curei, degusta foarte putin, cat sa nu se depuna! Argumentele pro nu mai au nevoie de nicio prezentare. Este un desert absolut savuros, insa te lasam pe tine sa tragi concluziile!

Ingrediente:

– 2 linguri unt sau margarina

– 1/4 ceasca de miere

– 1/4 ceasca de rom negru

– 1/4 lingurita de scortisoara

– 4 banane bine coapte, curatate si taiate pe diagonala

– inghetata de vanilie

Preparare:

Topeste untul intr-o tigaie larga pe foc mediu (1 minut). Adauga mierea, romul si scortisoara si amesteca. Fierbe aceasta compozitie, iar apoi adauga bananele si „imbraca-le” in sos. Da-le la o parte de pe foc.

Aranjeaza-le frumos pe o farfurie si daca a mai ramas sos, adauga-l deasupra. Poti servi aceste banane sotate cu rom cu inghetata de vanilie sau chiar si cu sorbet de lamaie sau de ananas.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver