Iti doresti sa ai un stil de viata sanatos si iti place sa consumi mancare vegetariana? Acest burger cu naut si rosii uscate este un adevarat deliciu, scrie minimalistbaker.com. Este sarac in calorii, asa ca nu trebuie sa iti faci griji in privinta siluetei. In plus, se pastreaza foarte bine la rece si poti sa-l iei cu tine chiar si la birou.

Boabele de naut sunt bogate in proteine si nutrienti si au foarte multe beneficii asupra sanatatii, asa ca sunt perfecte pentru a prepara acest burger cu naut si rosii uscate. Nu-ti face griji, este destul de usor de preparat, ai nevoie doar de putin timp si rabdare.

Partea buna la acest burger cu naut si rosii uscate este ca ai nevoie doar de zece ingrediente de baza. Rosiile uscate aduc un plus de savoare retetei, sunt usor de digerat si poti sa le imbunatatesti gustul cu putin usturoi sau ierburi aromate.

Burger cu naut si rosii uscate

Acest burger cu naut si rosii uscate este la fel de gustos ca un burger adevarat, dar este mult mai sanatos si nu contine multe calorii. Chiftelutele din soia au o textura buna, nu se faramiteaza si sunt foarte delicioase.

INGREDIENTE

300 de grame de naut

60 de grame de patrunjel, tocat

80 de grame de ceapa alba, tocata

6 catei de usturoi

55 de grame de rosii uscate

10 grame de chimion

1 lingurita de praf de turmeric

1 lingurita de sare si piper negru

45 de grame de boabe de susan

ulei de masline sau de struguri pentru gatit

PREPARARE

Spala boabele de naut, pune-le intr-o oala si acopera-le cu apa. Lasa-le la fiert pana cand apa da in clocot. Asteapta un minut, apoi lasa-le sa se raceasca. Este recomandat sa astepti cel putin o ora. Scoate-le din apa si pune-le la scurs.

Pune rosiile uscate, busuiocul si ceapa in blender si pulseaza de cateva ori pana cand obtii o compozitie omogena.

Dupa ce boabele de naut s-au racit aproape complet, pune o parte din ele in blender, apoi adauga chimion, turmeric, sare si boabe de susan. Pulseaza de cateva ori, apoi adauga si celelalte boabe de naut si pulseaza pana cand obtii un aluat bine inchegat. Daca aluatul este prea uscat, poti sa adaugi putina apa si sa mai pulsezi de cateva ori.

Acopera aluatul cu o folie transparenta si lasa-l la rece timp de 30 de minute sau o ora.

Scoate aluatul de la frigider si asaza-l pe masa. Poti sa obtii patru sau cinci chiftele pentru burgeri.

Pune o tigaie la incins, la foc mediu, adauga ulei de masline sau de struguri, asteapta sa se incalzeasca, apoi pune chitelutele la prajit. Este recomandat sa le prajesti doua sau trei minute pe fiecare parte.

Scoate chiftelutele din tigaie si pregateste burgerii. Fiecare burger cu naut si rosii uscate poate fi servit simplu, sau poti sa adaugi cateva sosuri pentru a-i da un gust mai bun.

Daca vrei, poti sa decorezi fiecare burger cu naut si rosii uscate cu cateva ierburi aromate sau alte legume de sezon.

Pofta buna!

Daca ti-a placut aceasta reteta de burger cu naut si rosii uscate, poti sa incerci si aceasta reteta de burger cu somon, o alternativa sanatoasa la fast-food!

Foto: minimalistbaker.com